Depremin yaralarını sarmak için elele…

Depremin yaralarını sarmak için elele…

ABONE OL
10 Şubat 2023 19:18
Depremin yaralarını sarmak için elele…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olaynet– Önceki gün Hatay için arama-kurtarma ile itfaiye ekiplerini bölgeye gönderen Adana Anakent Belediyesi, daha zor durumdaki kentlere destek için yardım tırı ile araçlarını da yola çıkardı.

Malatya Gölbaşı ve Hatay Samandağ’a gerek karayoluyla gerek Karataş üzerinden deniz yoluyla, battaniye, erzak, su, giysi ile hijyen malzemeleri gönderildi.

Depremin yarattığı bir diğer tahribat ise milyonlarca insanın evlerine girememesi.  Oturdukları evlere girmelerinde bir sakınca olup olmadığına dair bilgi sahibi olamayan Adanalıların bu konudaki beklentisini karşılamak ve onlara yol göstermek için, Adana Anakent Belediyesi, resmi olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yönettiği hasar saptama çalışmalarına öncü ekiplerle destek veriyor.

Adana’da binaların hasar gördüğü bölgelerde başlatılan çalışma kapsamında Bakanlık görevlileri, Anakent ile ilçe belediyelerinden mühendisler, mimarlar, ilgili başka kurumlardan görevlilerle birlikte hasar saptama çalışması gerçekleştiriyor.

Adana Anakent Belediyesi, gelen ihbarları değerlendiriyor, teknik ekipleri öncü olarak gönderiyor, nitel gözlemler yapılıyor,

Belediye ile İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi’nce oluşturulan öncü ekiplerin, günde 200 bina incelediği ve bu sayının sürekli artırıldığı açıklandı.

Toplama alanlarında kalan yurttaşlara yemek, hijyen malzemesi, su, battaniye dağıtımını sürdürürken gereksinmelere yönelik destek sağlanıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP