Seyhan’a yeni bir sanat merkezi

Seyhan’a yeni bir sanat merkezi

ABONE OL
1 Ocak 2023 14:05
Seyhan’a yeni bir sanat merkezi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ADANA/ Olaynet-Tarihi dokusu korunarak restorasyonu tamamlanacak olan eski Çırçır Fabrikası’nın temel atma töreni gerçekleştirildi. Siyasi partilerin il-ilçe başkanları, demokratik kitle-sivil toplum örgütlerinin başkan ile temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, yurttaşların katılımıyla gerçekleştirilen törende konuşan Sakarya Mahallesi Muhtarı Semra Özdal, “Seyhan Belediye Başkanımıza mahallemize bu kadar güzel bir kültür sanat merkezi inşa ettirdiği için minnettarız” dedi.

Önceki gün ziyaret ettiği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamlarını katılımcılara ileten Başkan Akif Kemal Akay da konuşmasında “Genel Başkanımız bizden beklediği; yakın iktidarımıza Millet İttifakı olarak bizim hazır olmamız… Bugüne kadar yaptığımız hizmetlerimizi artırarak devam etmemizi istedi. Özellikle sosyal yardımlar açısından belediyelerimizin hizmetlerinden son derece memnun kaldığını ifade etti” sözlerine yer verdi.

Seyhan’da hem sosyal belediyecilik hem de kentin kültür-sanat alanlarında gelişimini destekleyen bir anlayışla hizmet verdiklerini dile getiren Başkan Akay, sürdürülebilir projeleri hayata geçirdiklerini belirtti.

Zeydan Karalar döneminde kamulaştırılan İlhan-Turhan Selçuk kardeşlerin gençliklerinde yaşadığı tarihi binayı “Karikatür Evi” olarak Adanalıların hizmetine sunacaklarını söyleyen Başkan Akay, “Geçmiş dönemde kamulaştırılması yapılan çok sayıda alan bu dönemde tamamlanacak. Yaşar Kemal evi, Orhan Kemal Evi, Muzaffer İzgü evi gibi birtakım evlerin de artık Adana’ya kazandırılması lazım” dedi.

Çırçır Fabrikası’nı Seyhan Belediye Başkanlığı döneminde kamulaştıran Adana Anakent Belediye Başkanı Zeydan Karalar, binanın sanat merkezine dönüşecek olmasından duyduğu hoşnutluğu dile getirerek “Çok mutlu olduğumu söylemek istiyorum. Görüyorsunuz burası Adana’nın en değerli yerlerinden bir tanesi. Burada ticari konut olabilir, konut olabilir, AVM bile olabilir ama başka tesisler için kullanıyoruz. Sosyal demokrat belediyeciliğin bir göstergesi olarak bu tür yerleri bir ticari kazanç için değil kültür sanat ya da halkımızın değerlendirebileceği başka tesisler için kullanıyoruz. Adana’ya hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek temel atma töreni gerçekleştirilirken Başkan Akay, konuklara yapılan restorasyon çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP