Gıda ederleri küreselde düştü, bizde tırmandı!
  • OLAY NET
  • Dünya
  • Gıda ederleri küreselde düştü, bizde tırmandı!

Gıda ederleri küreselde düştü, bizde tırmandı!

ABONE OL
7 Ocak 2023 11:12
Gıda ederleri küreselde düştü, bizde tırmandı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de gıda fiyatlarında 2022 yüksek artışla tamamlandığı, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre gıda fiyatları 2022’de yüzde 76,8 arttığı söylenirken, Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) Gıda Fiyat Endeksi 2022’yi bir yıl öncesine göre daha düşük kapattığı belirtildi.

Foreks’te yer alan habere göre, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) bugün bildirdiğine göre, art arda dokuz ay boyunca gerileyen küresel gıda emtia fiyatları endeksi, Aralık 2022’de bir önceki aya göre yüzde 1,9 azaldı.

FAO Gıda Fiyat Endeksi, Aralık ayında ortalama 132,4 puan olarak gerçekleşti ve bir yıl önceki değerinin yüzde 1,0 altında kaldı. Bununla birlikte, bir bütün olarak 2022 için, yaygın olarak işlem gören gıda emtiasının uluslararası fiyatlarındaki aylık değişimleri izleyen endeks, 2021’e göre ortalama değerden yüzde 14,3 daha yükselerek ortalama 143,7 puana ulaştı.

FAO Baş Ekonomisti Maximo Torero, “Çok dalgalı geçen iki yılın ardından daha sakin gıda emtia fiyatları memnuniyetle karşılanıyor” dedi. “Dünya gıda fiyatlarının yüksek seviyelerde kaldığı, rekor seviyelere yakın birçok gıda maddesinin ve pirinç fiyatlarının arttığı ve gelecekteki tedariklerle ilgili hala birçok riskin arttığı göz önüne alındığında, tedbirli olmak ve küresel gıda güvensizliğini hafifletmeye güçlü bir şekilde odaklanmak önemlidir.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP