Etkin siyaseti bırakan Yağız şiire yöneldi…

Etkin siyaseti bırakan Yağız şiire yöneldi…

ABONE OL
20 Ocak 2023 19:56
Etkin siyaseti bırakan Yağız şiire yöneldi…
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Olaynet– Gazeteci, yazar, şair ve eski DSP Genel Sekreteri, 21. ve 23. Dönem İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, etkin siyaseti bıraktıktan sonra şiir çalışmalarına ağırlık verdi.

Halk şiiri tarzında yazdıklarında Adsız Ozan Avşaroğlu mahlasını kullanan Yağız’ın 22 şiiri bestelendi.

Eski Başbakan Bülent Ecevit’in son Genel Sekreteri olan Süleyman Yağız, etkin siyasetin yanı sıra, etkin gazeteciliği de bıraktığını söyledi. Bir süre önce Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü’nü alan Yağız, yazarlık ile şairlik yanını ise kendi internet sitesi ile çeşitli haber sitelerinde sürdürdüğünü belirterek şunları söyledi:

Aktif gazetecilik de aktif siyaset de özellikle şairlik yanımı olumsuz yönde çok etkiledi. İkisini de bırakınca son dört yılda çok bereketli oldum. 50 yılda yazamadıklarımı bu süre içinde yazdım. O kadar çok yazdım ki, sayısını bile hatırlamıyorum. Hem serbest hem halk şiiri tarzında yazıyorum.

İlk kitabım şiir kitabıydı. Fakat çok eksik buluyordum. İlk fırsatta yeni bir şiir kitabı çıkarmak istiyordum. 2021’de ‘Aşk Menem Âşık Menem’ adıyla ikinci şiir kitabımı yayınladım. Şimdi üçüncüsünü hazırlıyorum. Yazmanın yanı sıra, son dört yılda 22 şiirim de halk ozanları tarafından türkü formunda bestelendi. Bestelenenler arasında Sabahattin Ali ve Ali İsmail Korkmaz’la ilgili şiirlerim de var. Besteleyen halk ozanlarının adları şöyle: Aydemir Duran, Âşık Nivanî ve Bülent Şahin. En çok beste yapan 17 türkü ile Âşık Nivanî oldu. Sadece ses kaydı olan türkülerin videolarını ise Metin Güçlü hazırladı. Milletvekilliğim döneminde Demokratik Sol’um Benim adlı bir şiirim, sanatçı Aysel Sağlam tarafından parti marşı olarak bestelenmişti.

Çok sayıda şiirinin de Metin Güçlü, Çiğdem Korkmaz ve İhsan Özcan tarafından yorumlandığını belirten Yağız, “Bazı şiirlerimi ben seslendirdim. Türkülerin yanı sıra bunlar da YouTube kanalımda, şiirlerle birlikte yer alıyor” diye ekledi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP