Koruma Tarım’dan yeni tarımsal ilaçlar

Koruma Tarım’dan yeni tarımsal ilaçlar

ABONE OL
5 Aralık 2022 17:53
Koruma Tarım’dan yeni tarımsal ilaçlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ADANA – Avrupa Birliği ve Türkiye’de kullanımı yasaklanan bazı aktif maddeler yerine Koruma Tarım tarafından üç farklı aktif madde üretilerek bitki koruma ürünlerinde kullanılmaya başlandı.

Tarım News‘de yer alan habere göre, Adana’da bir otelde düzenlenen yeni atkif maddeler ve bu aktif maddelerle üretilen bitki koruma ürünlerinin tanıtımı yapıldı. Zirai ilaç bayileri ve üreticilerin büyük ilgi gösterdiği toplantıda söz konusu aktiif maddelerle ilgili bilgi veren Kimya Mühendisi Dr. Mustafa Hulusi Uğur, “Acetamiprid” “Bakır oksiklorür” ve “Benfluaralin” adlı aktif maddelerin uzun süren Ar-Ge çalışmaları sonucunda Türkiye’de ilk kez yerli üretiminin gerçekleştirildiğini bildirdi.

Uğur, özellikle Benfluralin aktif maddesiyle üretilen bitki koruma ürünlerinin Çukurova çiftçisinin tercih ettiği pamuk ve ayçiçeği yetiştiriliğinde kullanıldığını ve üreticiye zararlılarla mücadelede büyük destek sağladığını ifade etti.

Bu arada, Avrupa Birliği’nde ve Türkiye’de yasaklanan “Trifluralin” aktif maddesinin yerine alabilecek bileşik sınıfında yer alan Benfluralin aktif maddesiyle üretilen bitki koruma ürününün pumakta darıcıan, kırmızı köklü tilki kuyruğu, sirken, demir dikeni, çoban değneği ve semiz oruna; ayçiçeğinde benekli darıcan, çoban değneği, horoz ibiği, sirken, kazayağı, darıcan semizotu, yapışkanot ve demir dikane zararlılarına karşı etkili olduğu belirtildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP