Emekliler geçinebilecek durumda değiller!

Emekliler geçinebilecek durumda değiller!

ABONE OL
29 Aralık 2022 13:51
Emekliler geçinebilecek durumda değiller!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ADANA/ Olaynet– 2023 yılı asgari ücret oranlarının açıklanması, ayrıca muhalefetin özellikle üzerinde durduğu EYT konusunda iktidarın attığı adımlar sonrasında gözler 3 Ocak’ta açıklanacak olan emekli ve memur maaşlarına çevrildi.

Yaşanan ekonomik daralmalardan en çok etkilenen katman olan emekliler hükümete çağrıda bulunarak yaşanabilir emekli maaşlarının asgari ücret düzeyine çıkarılması gerektiğini söyledi.

Emekli Memur-Sen Adana İl Temsilcisi Adem Çalhan emeklilerin sorunlarıyla ilgili yaptığı açıklamada şu özlere yer verdi:

“Emekliler maalesef geçinebilecek durumda değiller. Açlık sınırı değil sefalet sınırının da altında bir gelire sahipler. Bu kapsamda biz Emekli Memur-Sen olarak emeklilerimizin maaşlarının en az asgari ücret düzeyine çıkarılmasını talep ediyoruz. Bununla birlikte bayram ikramiyelerinin de en az yüzde yüz artırılmasını her yıl ek bütçeye uygun oranlarda, enflasyon rakamları da göz önüne alınarak arttırılmasını istiyoruz.

Çalışma hayatında emsaline zor rastlanır bu güçlü adımlara bir yenisi daha eklenmeli, sıradaki müjde; Emeklilerimizin kayıplarını telafi edecek, alım gücünü yükseltecek, adil gelir dağılımını sağlayacak güçlü bir ek zam olmalıdır.”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP