DOLAR

30,4641

0.42%
EURO

32,9365

-0.39%
ALTIN(gr)

1.992,56

-0,58%
BİST 100

-0,58%


Krizlere karşı birlikte hareket etmeliyiz

Krizlere karşı birlikte hareket etmeliyiz

ABONE OL
11 Kasım 2022 14:26
Krizlere karşı birlikte hareket etmeliyiz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olaynet– 47 ülkeden binden fazla katılımcıyı İstanbul’da buluşturan Boğaziçi Zirvesi sürüyor. İkinci günün açılışında konuşan Mısır eski Dışişleri Bakanı Amr Moussa, dünyada yaşanan zorluklara çare bulabilmek için ulusların birlikte çaba harcaması gerektiğine vurgu yaptı.

Mısır eski Dışişleri Bakanı Moussa açıklamasında şunları söyledi:

“İklim koşulları sorunlarına çözüm bulmamız gerekiyor. Toplumlar arası hoşgörüsüzlük devam ediyor. Sevinci ve karşılıklı saygıyı yeniden aşılamalıyız. Fakir ülkeler fakirliğin altında çile çekiyor. Gelişmiş ülkeler buna çare bulmalı. Aynı şekilde mutlaka gıda güvenliğine önem vermeli ve bunun için gerekli çabayı ve gayreti el birliği ile göstermeliyiz. Ekonomik ve mali alanlarda da mutlaka birbirimizi desteklememiz gerekiyor. Bu uluslararası düzenin eksik yönlerinin tamamlanması noktasında birlikte müdahale çağrısında bulunuyorum.

Eğer önlem almazsak tüm insanlığı etkileyecek tahmin edemeyeceğimiz tehlikeler gelecektir. Dünyanın çeşitli bölgelerinde istemediğimiz gelişmeler var. Mutlaka soğuk savaşlara ve terörizme son vermeliyiz. Bölgemizin nükleer silahlardan arındırılmış temiz bir bölge olmasına çalışmalıyız. Bu çağrıyı uluslararası ve bölgesel düzeylerde dile getirmemiz gerekiyor. Bölgede güvenlik ve istikrarın idame ettirilmesi için mutlaka oturup konuşup yeni bir harita oluşturulması gerekir. Israrla yeniden yapılandırmalara katkıda bulunmaya hazır olduğumuzu söylemek istiyorum.”  

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP