“Çocuklarımız uykularını almadan okula gidiyor!”

“Çocuklarımız uykularını almadan okula gidiyor!”

ABONE OL
1 Kasım 2022 15:23
“Çocuklarımız uykularını almadan okula gidiyor!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

OLAYNET– CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, okullarda yetersiz beslenen, okula aç giden, absürt saat uygulamasıyla karanlıkta okul giden çocukları gündemine aldı.

CHP’li Tekin’in “çocuklarımız zaten karanlıkta uykularını alamadan okula gidiyor, hayat pahalılığı nedeniyle yetersiz besleniyor” sözlerine yer verdiği sosyal medya paylaşımı şöyle:

Esenyurt, Sultanbeyli, Bağcılar gibi ilçelere gidelim her okulda yetersiz beslenen, okula aç giden çocuklar var. Dolar garantili sözleşmelerle parayı bir avuç adama veren AKP’ye sesleniyorum, her okulda tüm çocuklara 1 öğün yemek verilsin. Türkiye bu ayıbı yaşatmasın.

Ekonomik kriz ve hayat pahalılığı en çok çocukları vuruyor. Birçok eğitimciden çok üzücü mesajlar alıyoruz. Çocuklar çok erken saatlerde okula aç gidiyor, aileleri harçlık veremediği için yiyecek temin edemiyor, açlıktan fenalaşan öğrencilere öğretmenler yardım etmeye çalışıyor.

Absürt saat uygulaması nedeniyle çocuklarımız zaten karanlıkta uykularını alamadan okula gidiyor, hayat pahalılığı nedeniyle yetersiz besleniyor, 2022 yılında çocuklar aç sınıfa gidiyor. Bunca eza çektirip, başarılı olmalarını nasıl bekleriz?

Okullarda bütün çocuklara nitelikli, kaliteli bir öğün yemek ve bir ara öğün sağlanmak zorunda. Her gün bütün çocuklarımızı doyuracak paramız var. Yolsuzluğa, israfa giden, yandaş küpü dolduran dolarlardan biraz feragat etsinler kafi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP