“İktidar basını susturmak istiyor!” 

“İktidar basını susturmak istiyor!” 

ABONE OL
6 Ekim 2022 13:46
“İktidar basını susturmak istiyor!” 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

OLAYNET– TBMM Genel Kurulu’nda, “dezenformasyonla mücadele düzenlemesi” olarak adlandırılan Basın Yasası ile Bazı Yasalarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Önerisi görüşmeleri sürerlen, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’ndaki konuşmasında, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) bazı televizyon kanallarına yönelik uyguladığı haksız cezalar, Basın İlan Kurumu’nun (BİK) bazı gazetelerin resmi ilanlarını haksız yere kesmesi gibi olumsuzluklarına tepkisini yineledi.

CHP Gürer, RTÜK’ün bu güne değin uyguladığı yanlışlarına değindiği açıklamasında şunları söyledi:

“Basın İlan Kurumu iktidara muhalif gazetelere ilan vermiyor, ilanlarını kesiyor, basın kartlarını geciktiriyor. İktidar, medyanın yüzde 95’ini kontrol altına almış, talimatlı haberler yaptırıyor, yetinmiyor sansür yasa tasarısıyla sosyal medya dâhil eleştiren, gerçeği dile getireni tümden susturmak istiyor.

RTÜK, Basın İlan Kurumu özgürlüklere darbe vururken sosyal medyada da suç olmayan konularda dahi dava yoluna gidilirken muhalif basının haber alma ve haberi kamuoyuyla paylaşması önünde engeller yaratılıyor. Bu bir sansür yasasıdır, geri çekilmelidir, kabul etmemiz mümkün değil.”.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP