Gülse Birsel’den yetenekli bilim kadınlarına destek…

Gülse Birsel’den yetenekli bilim kadınlarına destek…

ABONE OL
19 Ekim 2022 16:06
Gülse Birsel’den yetenekli bilim kadınlarına destek…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

OLAYNET– L’Oréal Türkiye ve UNESCO iş birliğiyle bu yıl 20. kez yaşama geçirilen “Bilim Kadınları İçin” programı kapsamında ödül almaya hak kazanan genç ve yetenekli Türk bilim kadınları açıklandı. Çığır açan bilim projeleriyle geleceğe yön veren Dr. Burcu Bakır Güngör, Dr. Buse Cevatemre, Doç. Dr. Damla Eroğlu Pala ve Doç. Dr. Duygu Ağaoğulları, araştırmalarında kullanmak üzere L’Oréal Türkiye’den 120.000 TL destek almaya hak kazanan isimler oldu. Genç ve yetenekli bilim kadınları, ödüllerini Gülse Birsel’in de katıldığı törende aldı.

Etkinliğe onur konuğu olarak katılan yazar ve oyuncu Gülse Birsel yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

Bilim Kadınları İçin programının 20. yılında, bir kez daha bu sahnede yer alarak programın elçisi olmaktan büyük gurur duyuyorum. Dünyanın bilime, bilimin kadınlara ihtiyacı var. Benim de bir hayalim var. Bir gün, kimsenin hastalıklardan ölmediği, her sağlık probleminin şifasının bulunmuş olduğu, insanların sadece gerçekten yaşlılıktan öldüğü bir dünyada yaşamak. Bir gün, dünyanın enerji kaynakları için kirletilmediği ve enerji için insanların savaşmadığı temiz ve yeterli enerjiye sahip bir dünyaya şahit olmak. Bir gün herkesin ama herkesin gıda, sağlık ve enerjiye en yüksek standartta eriştiği bir dünyayı görmek. Bir gün yeryüzünün her köşesinde yaşayan tüm çocukların iyi eğitime erişebileceği bir teknolojiye, o fırsat eşitliğine, tanık olmak. Hatta… Neden olmasın, hayal kuruyoruz. Bir gün daha sağlıklı ve daha konforlu evlerde oturmak, bir gün çok daha hızlı seyahat etmek, bir gün çok daha gelişmiş bilgisayarlarla çalışmak. Biz sanatçılar bunların sadece hayalini kurabiliyoruz, hikayelerini anlatabiliyoruz. Gerçekleştirebilecek olan tek meslek grubu var: Bilim insanları. 

Bugün tanışmaktan gurur duyduğum 4 kadının arkasında destekler var. Biri de şu an bir parçası olduğum Bilim Kadınları İçin programı. Onlar bu desteklerle, gelecek için bizlerin sadece kurabildikleri hayalleri gerçekleştirecek insanlardan yalnızca dördü. Çoktan yola çıktılar ve gerçekleştirmeye de başladılar bile. Benim bir hayalim daha var. En azından dünya nüfusunun yarısının da hayali. Kadınların erkeklerle kayıtsız şartsız, eşit hak ve fırsatlara sahip olması. Çünkü hak ve fırsat verildiğinde dünyanın ne kadar gelişip güzelleştiğini bugün olduğu gibi görüyoruz. Global ölçekte hayata geçirilen Bilim Kadınları İçin programının Türkiye ayağında, bu yıl ödül almaya hak kazanan bilim kadınlarını tebrik ediyor ve bu günün bir parçası olduğum için çok teşekkür ediyorum.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP