DOLAR

30,4641

0.42%
EURO

32,9365

-0.39%
ALTIN(gr)

1.992,56

-0,58%
BİST 100

-0,58%


“Enflasyonun düşmesi, fiyat istikrarının sağlanması demek!”
  • OLAY NET
  • Ekonomi
  • “Enflasyonun düşmesi, fiyat istikrarının sağlanması demek!”

“Enflasyonun düşmesi, fiyat istikrarının sağlanması demek!”

ABONE OL
6 Ekim 2022 14:39
“Enflasyonun düşmesi, fiyat istikrarının sağlanması demek!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

OLAYNET– AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kayseri’nin yerel televizyon kanalı Olay Türk Tv’de yaşanan ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, gıda ile akaryakıt gibi ürünlerde normalleşme başladığını belirtti.

Sözcü’den Müslüm Avcı’nın haberine göre, Elitaş’ın değerlendirmesinin ama başlıkları şöyle:

“İki aydır falan fiyatlar genel seviyesinde normalleşme başladı. Yani çok hızlı artış ortaya çıkmadı. Bir taraftan sayın Cumhurbaşkanımızın konuyla ilgili Tarım Kredi Marketleri’nin devreye girmesi, lojistik fiyatlarının etkisinin azalması, hatırlayın mazot 30 liraya çıkmıştı. Bu fiyatlar böyle devam ederse sanırım 23 liranın altına düşebilir.

Eskiden vatandaş ne yapıyordu?  ‘Şu malın fiyatı yarın çok artacak, 3 ay sonraki ihtiyacını şimdiden temin edeyim’ diye mala hücum diye bir şey ortaya çıkıyordu. O kıtlığı, sıkıntıyı beraberinde getiriyordu. Şu anda fiyatların normal artacağı şeklinde bir güven hâsıl olduğundan dolayı ihtiyacı olanı aldığı için fiyatlar normalleşmeye başladı.

Fiyatlar durağanlaşmaya başladıktan sonra benim kanaatim Aralık 2022’de enflasyon Aralık, Ocak, Şubat aylarında hızlı bir şekilde aşağı düşmeye başlayacak. Bu da psikolojik etkiyi beraberinde getirecek.

Enflasyonun düşmesi demek fiyat istikrarının sağlanması demek.

Enflasyon demek 4 liralık ekmeğin 3,5 liraya düşmesi değil, sabit kalması ya da 4 lira 10 kuruş olması demek. O fiyatın orda sabit kalabilmesini sağlamak”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP