“Yaşadıklarımı sahnede şarkılarımla iyileştirmek tek yolum…”

“Yaşadıklarımı sahnede şarkılarımla iyileştirmek tek yolum…”

ABONE OL
3 Eylül 2022 16:16
“Yaşadıklarımı sahnede şarkılarımla iyileştirmek tek yolum…”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Festivaller ile konserlerin anlamsız gerekçeler gösterilerek iptal edilmesi sürüyor. Konseri iptal edilen sanatçıları arasında  Aleyna Tilki’de var.

Şarkıcı Tilki, duruma medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterirken şu sözlere yer verdi:

Aylardır iptal olan işlerime, yaratılan baskıya çok üzülüyorum. Benden sahnemi aldığınızda, benim yaşadıklarımı sindirebileceğim bir hayatım olmayacak. Çok üzgünüm… Aylardır iptal olan işlerime, yaratılan baskıya çok üzülüyorum.

Çocukluğumdan beri sustuklarımı, yaşadıklarımı sahnede şarkılarımla iyileştirmek yaşamdaki tek yolum.. Benden sahnemi aldığınızda, benim yaşadıklarımı sindirebileceğim bir hayatım olmayacak… Ve beni etrafımdakiler dahil herkes üzüyor. Pandemi zaten çok zor bi dönemken, şuan ülkemizde konser yapmak da o kadar zor ki… Hadi ben konsere ruhen ihtiyaç duyuyorum. Benim ekibimdeki 50 kişi ailesine bakıyor… Hepimizin iyileşmesi için daha çok müziğe, konsere ihtiyaç var.”

DİYANET-SEN’İN “DİNİ DEĞERLER” GEREKÇESİ

Aleyna Tilki, Çorum’da düzenlenecek olan Pırlanta Pirinç Festivali kapsamında sahneye çıkacaktı. Diyanet-Sen, halkın ” inancına katkı sağlamayan, dini ve milli değerleri ayaklar altına” aldığı gerekçesiyle şikâyetçi oldu.

Diyanet-Sen Çorum Şubesi Başkanı İsmail Şanar, festivale katılacak olan sanatçılar arasında yer alan Aleyna Tilki için“Aleyna Tilki, Osmancık’ta konser verecekmiş. Şehrin kültürüne, sanatına, sosyal yaşamına, geleneklerine, değerlerine ve inancına katkı sağlamayan, dini ve milli değerleri ayaklar altına alanları Osmancık’ta görmek istemiyoruz. Toplumun ahlakıyla zıt hayat yaşayan, LGBT savunucusu kişilerin sanatçı kimliğiyle insanların önüne rol model gibi sunulmasına karşıyız. Şehrin idarecilerini toplumsal hassasiyetleri dikkate almaya ve programın iptali için gereğini yapmaya davet ediyoruz” sözlerini kullanmasının ardından konser iptal edilmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP