Macaristan’da kürtajdan önce fetüsün kalp atışı dinletilecek
  • OLAY NET
  • Dünya
  • Macaristan’da kürtajdan önce fetüsün kalp atışı dinletilecek

Macaristan’da kürtajdan önce fetüsün kalp atışı dinletilecek

ABONE OL
14 Eylül 2022 15:25
Macaristan’da kürtajdan önce fetüsün kalp atışı dinletilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Macaristan’da kürtaj isteminde bulunmak isteyen kadınlara kürtajdan önce fetüsün kalp atışını dinleme zorunluluğu getirilmek için düzenlemeler yapıldığı belirtildi..

Resmi Gazete’de yayımlanan, 15 Eylül’de yürürlüğe girmesi beklenen kararnameye göre doktorlar, kürtaj isteminde bulunan kişilere, ceninin yaşamsal fonksiyonlarının işleyişini hastalara açık ve net bir şekilde gösterecek.

Euronews’in haberine göre, Kürtaj yaptıracak kadınların operasyondan önce bir jinekologdan fetüsün hayati fonksiyonlarını açık ve net bir şekilde gördüğünü belirten bir belge almak zorunda olacak.

Aşırı sağcı milletvekili kararnameye destek verdi

Ulusal Mecliste yer alan aşırı sağcı Bizim Ülkemiz (Mi Hazank) Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dora Duro, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, uzun yılların süren mücadelesinin başarılı olduğunu ve hükümetin aşırı sağcı Mi Hazank’ın önerisini kabul ettiğini belirtti.

Macaristan’da kürtaj 1950’lerden bu yana yasal. Genel olarak hamileliğin 12’inci haftasına kadar kürtaj yapılmasına müsade ediliyor. Fakat istisnai durumlarda bu süre 24 haftaya kadar çıkabiliyor.

Muhalefet partilerinden Demokratik Koalisyonu (DK) ise yaptığı açıklamada, hükümetin kürtaj şartlarını gizlice zorlaştırmaya çalıştığını öne sürerek hükümetin bu konuda ne planladığını açıklaması çağrısında bulundu.

Muhalif milletvekili Timea Szabo hükümetin kürtajı “sessizce ve kadınlara danışmadan” yasakladığını belirterek “bir kere daha erkekler tek başına kadere karar veriyor,” ifadelerini kullandı.

Uluslararası Af Örgütü de herhangi bir istişare sürecinden geçilmeden alınan bu kararın geriye gidiş olduğunu açıkladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP