Boris Johnson istifa baskısı altında

Boris Johnson istifa baskısı altında

ABONE OL
6 Temmuz 2022 17:35
Boris Johnson istifa baskısı altında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İngiltere’de dün iki üst düzey bakanın istifasıyla başlayan hükümet krizi bugün yeni bir boyuta ulaştı. Euronews’in haberine göre, Bakanlar Kurulu’nun güçlü isimlerinin desteğini korumayı şimdilik başarmış görünen Başbakan Boris Johnson, halkın kendisine verdiği yetkiyle görevini sürdürme niyetinde olduğunu belirtti, ancak istifa mektupları ile çağrıları arka arkaya geliyor.

Parlamentonun alt kanadı Avam Kamarası’nda haftalık düzenlenen başbakana yönelik soru-cevap bölümünde Johnson hem muhalefet partisi liderleri, hem de kendi partisinden milletvekilleri tarafından istifa baskısıyla karşı karşıya kaldı. Başbakan yaşam pahalılığı krizinin şiddetlendiği, Ukrayna’da savaşın sürdüğü bir dönemde görevine devam edeceğini vurguladı.

Johnson açıklamasında “Zor zamanlarda, hükümetten görevine devam etmesini beklerler, bırakıp gitmesini değil… İşimize bakmamız ve bu ülkenin insanları için önemli olan şeylere odaklanmamız beklenir” diye konuştu.

Ancak oturumda Johnson’ın verdiği yanıtlar karşısında partisine mensup milletvekillerinin sessizliği dikkat çekti. Muhalefet partilerinden yükselen kahkaha sesleri ise Johnson’ın sesini bastırdı.

“Bütüncül karakter meselesi”

Johnson cinsel tacizle suçlanan milletvekili Chris Pincher’ın uygunsuz davranışlarından haberdar olmasına rağmen parlamento disiplininden sorumlu başkan yardımcısı olarak atamasından dolayı eleştiriliyor. Johnson oturum süresince taciz iddialarının ortaya atılmasının hemen sonrasında Pincher’ı görevinden aldığını ve olay hakkında bağımsız soruşturma başlatıldığını vurguladı, derin pişmanlık ve üzüntü duyduğunu dile getirdi.

Eleştiren partililer ve muhalif vekiller ise Pincher meselesinin bardağı taşıran son damla olduğunu belirterek sorunu dürüstlük, sorumluluk, saygı, gurur ve yüksek ahlaki değerlerden oluşan bütüncül bir karakter meselesi olarak tanımladı.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP