Haziran’da ölmek zor!

Haziran’da ölmek zor!

ABONE OL
24 Haziran 2022 12:36
Haziran’da ölmek zor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AdanaÇukurova Belediyesi’nde ustalara saygı geçidi sürüyor. Türkiye’nin dünyaca ünlü edebiyatçıları Nazım Hikmet, Ahmet Arif ve Orhan Kemal Çukurova Belediyesi Kültür Müdürlüğünün düzenlediği “Haziranda Ölmek Zor” adlı etkinlikte anılıyor.

Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezinde yapılan, büyük ilgi gören etkinliğin açılış konuşmasını yapan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, konuşmasına başlamadan önce izleyicilere çok güzel bir sürpriz yaptı. Hasan Hüseyin Korkmazgil’in Haziran’da Ölmek Zor şiirinin başlangıcını Grup Yorum’un bestesiyle okuyan Başkan Soner Çetin, büyük alkış aldı.

Konuşmasında her haziranda hüzünlendiğini belirten Başkan Çetin, şunları söyledi:

“2 yıl öncesine kadar her haziranda bu hüznü yaşardım. Nazım Usta, Orhan Kemal, Ahmet Arif bunlar büyük değerlerimiz. 2 yıl önce bu hüznüme mutluluk karıştı. 16 Haziranda ilk torunum Alaz doğdu. Geçtiğimiz 16 Haziran’da ikinci torunum Destina dünyaya geldi. Artık Haziran’da bir yandan hüzünlenirken bir yandan da mutluluk yaşıyorum. Yani bir Nazım gidiyor ama bin tanesi geliyor. Bu değerlerimizi hiçbir zaman unutmayacağız ve isimlerini yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP