Buzlanma, don, tipiye karşı dikkat…

Buzlanma, don, tipiye karşı dikkat…

ABONE OL
18 Mart 2022 15:38
Buzlanma, don, tipiye karşı dikkat…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul’da beklenen kar yağışı, bazı ilçelerde etkisini göstermeye başlarken, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün son verilerine göre yaptığı duyuruda İstanbullular kuvvetli kar sağanaklarına karşı uyardı.

Saat 18.00 ila 24.00 arasında kuvvetli sağanak yağışların beklendiği belirtilen Yerlikaya, vatandaşları zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaya, dışarıdaki yurttaşları evlerine dönmeye, toplu taşımayı seçmeye çağırdı.

Vali Yerlikaya, ayrıca trafik seyir ile can güvenliği için, bir sonraki duyuruya dek, bugün 17.30’dan sonra motosiklet, elektrikli scooter, motokuryelerin trafiğe çıkışlarına izin verilmeyeğini de duyurdu.

Öte yandan Meteoroloji’den de Marmara bölgesi şu uyarılar yapıldı:

“Marmara bölgesinde beklenen kar yağışlarının; Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bursa ve Bilecik çevreleri ile 19.03.2022 Cumartesi ilk saatlerden itibaren Balıkesir’in kuzeyi, Çanakkale’nin ve Tekirdağ’ın doğusunda aralıklarla kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP