JMO’da Dr. Mehmet Tatar yeniden…

JMO’da Dr. Mehmet Tatar yeniden…

ABONE OL
16 Ocak 2022 12:59
JMO’da Dr. Mehmet Tatar yeniden…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana- Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şubesi hizmet binasında yapılan 14. Olağan genel kurula Adana Anakent Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Tan, milletvekilleri, TMMOB İKK Sekreteri Ahmet Uncu, Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, , konuklar katıldı.

Bin 100 üyesi bulunan odanın genel kurulunda konuşan TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube başkanı Dr. Mehmet Tatar konuşmasına Covid veya başka nedenlerle yaşamlarını yitiren başta Prof. Dr. Altay Acar başta olmak üzere meslektaşlarını, güvenlik güçlerini ve yurttaşları anarak başladı.

Tatar konuşmasında şunları şöyle:

“Ülkemizde kamunun elinde bulunan kaynaklar yok pahasına satılırken insanlar üretimden uzaklaştırılmış, uygulanan politikalar ile ülke dışa bağımlı, borcu borçla kapatan konuma getirilmiştir. Bu durumdan bütün çalışanlar gibi elbette mühendislik sektörü de payına düşeni almıştır. Stratejik planlamanın, bilimin ve bilimsel çalışmaların, liyakatin, denetim mekanizmalarının yerini rant hırsı almaktadır. Bu nedenle her alanda yaşam hakkı ihlalleri ile karşı karşıya kalmaktayız. Oda olarak bu güne kadar meslek ve meslektaş adına verilmekte olan mücadelemiz, mesleğimizi ilgilendiren konularda artan bir şekilde devam edecektir.

Yapı güvenliğinin denetim dışı olduğu ülkemizde, afet güvenli kaliteli bir yapı üretim ve denetiminin; jeoloji bilim ve uygulamalarının da sürece dâhil edilmesi ile mümkün olacağı unutulmamalıdır.

Mesleğimiz ve meslektaşlarımız bilhassa ülkemiz adına doğruya doğru yanlışa yanlış demekteyiz ve demeye de devam edeceğiz. Genel kurulumuzda bizlerle olan konuklarımıza ve meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Dr. Mehmet Tatar’ın hazırladığı listede yer alan isimler şöyle;

Doç. Dr. Mustafa Akyıldız

Mustafa Kemal Mengeloğlu

Emre Büyüközer

İsmail Ergan

Meltem Akdoğan

Meryem Kır

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP