0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Adana’da esnafın sorunlarını dinledi. Bulut, gittikçe ağırlaşan ekonomik kriz ve pandemi ortamında esnafın da sorunlarının giderek ağırlaştığını, fahiş zamlar altında ezilen yurttaşın da alım gücünün kalmadığını belirtti.

Esnaf, son dönemde yurttaşların yeni ayakkabı alamadığı için tamirata yöneldiğini belirterek, “İş yapamıyoruz; emeklinin maddi durumu yok, tamire gelenler yaşlı. Hepsi zaten asgari ücretli. Ayakkabı tamir etmek için aldığımız malzemeler çok pahalandı. Tamir ettiğimiz ayakkabı, malzemenin maliyetini kurtarmaz oldu. Vatandaşın alım gücü olmadığı için de haliyle zam yapamadık. Aldığımız malzeme dolara endeksli, dolar düştü ama malzemenin fiyatı düşmedi. Hala da zam geliyor.  Geçen sene 3 TL’ye aldığın ayakkabı boyası şimdi 15 TL oldu. Makine iğnesi 3 TL’ydi 15 TL oldu. 100 TL’ye aldığım ayakkabı yapıştırmak için aldığım ilaç 200 TL oldu. Daha da zam gelecek” dedi.

Elektriğe gelen zamlarından şikayet eden esnaf, şöyle devam etti:

Geçtiğimiz ay 460 TL elektrik faturası ödemiştim.   Bu ay 10 metrekare dükkana 1.100 TL elektrik faturası geldi. Üstelik zamsız fiyatı olduğunu söylediler. Ucuza elektrik kullandığımı söyleyerek, sözleşme bedeli de aldılar. BAĞ-KUR’umu bile ödeyemiyorum.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP