DOLAR

30,4641

0.42%
EURO

32,9365

-0.39%
ALTIN(gr)

1.992,56

-0,58%
BİST 100

-0,58%


AKP sözcüleri “zam geldiği gibi gider” dedi!

AKP sözcüleri “zam geldiği gibi gider” dedi!

ABONE OL
2 Ocak 2022 13:56
AKP sözcüleri “zam geldiği gibi gider” dedi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elektriğe konutlarda 150 kWh’ın altında kalan tüketim için yüzde 52, üzerindeki tüketim içinse yüzde 127 zam gelmesi dar gelirlileri, asgari ücretlileri kış günlerinde düşündürmeye başladı.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ’nin (BOTAŞ) 2022 yılı Ocak ayı doğalgaz toptan satış fiyatlarına ilişkin yapılan açıklamada, konutlarda kullanılan doğalgaza yüzde 25 , Büyük sanayi ve ticari kuruluşlara sağlanan doğalgaza yüzde 50 zam yapıldığı belirtildi.

Bu arada akaryakıt fiyatlarına da zam yağmuru sürdü. 1 Ocak’ta Motorine 1 lira 29 kuruş, benzine 61 kuruş, LPG’ye 78 kuruş zam geldi. Boğaz Köprülerinde tek yön otomobil geçiş ücreti 8,25 TL olarak belirlendi.

Yeni yılın ilk saatlerinde gelen zamların, tüm temel gereksinmelerin de fiyatlarını yükselteceği bilinmesine karşın, iktidar kanadından yapılan açıklamalarda gözlenen umursamazlık herkesi şaşkına çevirdi.

AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci, yurttaşların büyük tepkisine yol açan zamlar için Zam geldiği gibi gider… Anlık tepkiye lüzum yok sözlerini kullandı.

Birinci, konuya ilişkin Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda “Zam geldiği gibi gider… Anlık tepkiye lüzum yok. Biz başardık, yine sizlerle el ele biz başaracağız. Dolarda anlık tepki verenleri ne hale getirdik hatırlayınız, hem de bir gecede… sözlerine yer verdi.

Ayrıca, sivri çıkışlarıyla adını duyuran AKP yöneticisi Şamil Tayyar’ın “Avrupa 5/6 kat daha pahalı kullanıyor” sözleri, iktidarın zamlarla ilgili bakışını ortaya koydu…

Tayyar, paylaşımında “Bu kriz, tüm dünyanın ortak sorunu. Kısa vadede çözümü zor, etkisi zayıflatılabilir, giderleri azaltamıyorlarsa gelirleri artırmaları gerekir. Gelir, fiyat artışından fazlaysa hayat kolaylaşır” değerlendirmesinde bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP