Yeni Adana Gazetesi 104 Yaşında

Yeni Adana Gazetesi 104 Yaşında

ABONE OL
26 Aralık 2021 12:13
Yeni Adana Gazetesi 104 Yaşında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ADANA  – 25 Aralık 1918`de yayın hayatına Ahmet Remzi Yüreğir tarafından yayın yaşamına başlayan Yeni Adana Gazetesi 104. Yayın yılına girdi.

ÇGC lokalinde gerçekleştirilen kutlama etkinliğinde konuşan Yeni Adana Gazetesi Yazıişleri Müdürü Cihat Ovalı şunları söyledi:

“Kurtuluş ve “Kuruluşu yaşayan Yeni Adana, Adana`da ve Çukurova`da olup biten, Türkiye ve Dünya`da gelişen olaylara sütunlarında yer vererek “Çağının Tanığı” oldu.

Türkiye`nin düşman çizmeleri altında çiğnendiğini görerek, buna engel olma çabalarına katılan, 1920`li yıllardan yaşadığımız ana kadar gelen sancıları ulusumuzla birlikte çekerek bugünlere gelme başarısı gösteren Yeni Adana, her zorluğa rağmen ayakta kalma, her türlü çürümüşlüğe rağmen yeniden doğuşları hazırlama, Türkiye`yi ve Türk Ulusunu her saldırıya rağmen Atatürk çizgisinde tutacak zindeliği yeniden kazanma mücadelesini aralıksız yürüttü / yürütüyor.”

Etkinlikte Çukurova Belediyesi ile birlikte düzenlenen “Çukurova Öykü Yarışması”nda ödül alan isimler açıklandı. Gazetenin Yazarı Süreyya Köle, ödül alanlara ilişkin şu açıklamada bulundu:

“Ön seçici kurul tarafından seçilen 30 öyküyü değerlendiren Nursel Duruel, Nihat Ziyalan, Mustafa Balel, Murat Yalçın, Feryal Tilmaç, Mehmet Erte ve Süreyya Köle’den oluşan seçici kurul, birinciliği “Baştan” adlı öyküsüyle Zeynep Paftalı’ya, ikinciliği “Uzayan İş Saatleri” adlı öyküsüyle Özgür Çırak’a, üçüncülüğü “Sinekler” adlı öyküsüyle Mehmet Oğuz Aslan’a verdi”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP