“Peker’in söylediklerinin tamamı doğru”

“Peker’in söylediklerinin tamamı doğru”

ABONE OL
1 Aralık 2021 17:34
“Peker’in söylediklerinin tamamı doğru”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV’de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat’te, gündeme ilişkin yöneltilen sorulara yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, sözlerinden öne çıkanlar şöyle:

* Her şeye zam yapıldı. Bu kadar zammın nedeni nedir? Faiz midir? Biz faizi savunmuyoruz ama nereden inecek faiz? Siz, esnafın, çiftçinin, banka kredilerinin faizini indirdiniz mi?

*Bütün belediye başkanlarımıza soruyoruz, ‘Siz bunu ödeyebilecek misiniz?’ diye. Böyle bir rakam söyleyeceğim. Bizim belediyelerde asgari ücret 3 bin 100 liradır.

*Başkana, ‘Merkez Bankası’nın bağımsızlığına özen gösterin. Bu kurumun kendi kültürü vardır, liyakat vardır’ dedim. Şimdi bunu yerle bir ettiler.

*Faiz inecek, çıkacak Erdoğan karar alıyor. Fatura sokaktaki vatandaşa çıkıyor.

*Bir anne ‘kapı kapı para dileniyorum. Çocuğumu kurtarın. Millet öldü öldü. Buramıza geldi’ diyor. Saray duyar mı, duyamaz. 

*Geçmişte AKP ve MHP’ye oy verenlere sesleniyorum. Daha kışın başında bu zamlar gelmeden dedik ki ‘zamlar gelecek’. ‘Bir kış fonu kurun’ dedik. ‘Vatandaş zorluk çekmesin’ dedik. Yapmadılar.

*Birleşik Arap Emirlikleri (Veliaht Prensi) neden geliyor? Hani bunlar 15 Temmuz’u planlamışlardı? Nasıl oldu da Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı ‘şerefsiz’ diye tanımladığı biriyle nasıl tokalaşır? 10 milyar dolar para getireceklermiş. Neymiş bu para? Tank Palet için ‘satma biz 50 milyon dolar buluruz’ demiştim.

*Aselsan’ı, Havelsan’ı, Roketsan’ı alacaklar diye haberler çıktı, gazetelerde yayımlandı. Bekledim bir açıklama. Ne MSB’den, ne de Erdoğan’dan bir açıklama gelmedi. Öyle olunca ben mecburen, ‘Bunları satarsanız sizin burnunuzdan fitil fitil getiririm’ dedim.

*Neye zam yapılmadı? Asgari ücrete, memur maaşına zam yapılmadı. Ekmeğinden tutun, et, peynir, doğalgaz, elektrik her şeye zam yapıldı. Konuştukça batırıyorsun ülkeyi. ‘Bir sus’ dedim kendisine. Allah aşkına bir sus. Bu ülkenin sanayicisi, çiftçisi, emeklisi konuşsun.

*Peker’in söylediklerinin tamamı doğru. Çünkü işin içinde olan kişi. Yaşadığını söylüyor, itiraf ediyor her şeyi. O kadar ki İçişleri Bakanlığı’nın bulamadığı şeylerin fotoğrafını yayınlıyor. Birleşik Arap Emirlikleri’ne neler yaptılar, ‘Sedat Peker konuşmasın’ dediler.

*Çağırıyorsunuz Sezgin Baran Korkmaz’ı. ‘Yurtdışına git’ diyorsunuz. Yaptılar bunu. İçişleri Bakanı, bakanlar uçağına biniyordu. Her türlü imkanı vardı, her şey yapılıyordu zaten. Aldılar tutukladılar önce sonra serbest bıraktılar

*Hukuk ayrı helalleşme ayrı. Bir kişi yolsuzluk yapmışsa, cinayet işlemişse hukuk zaten gereğini yapacaktır benim onunla helalleşmeme ihtiyaç yok.

*Eksiğimiz, yanlışımız var. Bunu da açık yüreklilikle söyleyeceğiz. Hata kavramı insana özgü bir kavramdır. Hatadan dönmek bir erdemdir. Hatadan ders çıkarıyorsanız tarihi tekerrür ettirmezsiniz.

*Doğruyu görüyor Selahattin Bey. Biz mutlaka ama mutlaka bir gelecek inşa etmeliyiz ve beraber inşa etmeliyiz. Bu ülke bizim yerimiz. Gidecek yerimiz yok.

*Cumhur İttifakı adayını belirledi. Millet İttifakı’nda demokrasi var. Henüz bu konuyu konuşmuş değiliz. Konuşulmamış bir konuyu benim dillendirmem doğru olmaz. 

*Güçlendirilmiş parlamenter sistemi topluma anlatmamız lazım. Ekonomiyi nasıl düzeltiriz, bu konuda da çalışmalar var. Biz bir araya geleceğiz, hem adayımızı belirleyeceğiz hem de demokrasiyi nasıl geliştireceğiz, liyakat olacak.

*Mersin’de güzel şeyler söyleyeceğim. Umutsuzluğu topluma aşılamak gibi bir anlayışım yok. (‘Sloganınız belli mi?’ sorusu üzerine) ‘Milletin sesi’. Orada önce milletten kişiler çıkıp konuşacak, ben de dinleyeceğim.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP