Omicron için dördüncü doz olasılığı…

Omicron için dördüncü doz olasılığı…

ABONE OL
11 Aralık 2021 13:24
Omicron için dördüncü doz olasılığı…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya Sağlık Örgütü önceki varyantlarda olduğu gibi, Omicron adı verilen Covid-19’un yeni varyantı için de aynı korkular yaymayı sürdürürken, bundan sonra oluşacak olan varyantlar için de aynı söylemi yineleyeceği öngörülebiliyor.

Ntv‘nin haberine göre, BioNTech’in kurucusu Uğur Şahin, Omicrom varyantı için, göründüğü gibi yayılmayı sürdürürse,  yalnızca üç ay sonra bir güçlendirici önermenin bilimsel olacağını ileri sürüyor.

Der Spiegel’a konuşan, “Birkaç gün boyunca bağışıklık sisteminden kaçabilen bir varyantı mı değil mi bilmiyorduk. Neyle uğraştığımız bile açık değildi. Neyse ki aşılarla kontrol edilebilen kısmi bir kaçış varyantı olduğu ortaya çıktı” dedi.

BioNTech aşısının Omicron’a karşı ne denli etkili olduğuna ilişkin konuşan Şahin, “Bu sonuç, şimdilik mümkün olan en iyi sonuç. Ön verilere göre üç doz önemli ölçüde virüsü nötralize ediyor. Daha fazla veri korumanın ve kadar güçlü olduğunu ve ne kadar sürdüğünü gösterecektir” sözlerini kullandı.
Şahin, açıklamasında Omicron için iki dozun yeterli koruma sağlamadığını, yayılım sürerse üç ay sonra bir güçlendirici önermenin bilimsel olarak mantıklı olacağını belirtirken, bundan sonra oluşabilecek bir yeni varyantta neler yapılabileceği belirsizliğini koruyor.

“Dördüncü doz gerekli olacak mı?” sorusuna verdiği yanıtta, Şahin, Omicron’un hakim varyant olduğu durumda dördüncü dozun gerekli olabileceğini, dördüncü dozun Omicron’a özel uyarlanmış bir aşı da olabileceğini belirtti.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP