“BAE’nin 15 Temmuz’a hiçbir dahli yokmuş, deyin!”
  • OLAY NET
  • Gündem
  • “BAE’nin 15 Temmuz’a hiçbir dahli yokmuş, deyin!”

“BAE’nin 15 Temmuz’a hiçbir dahli yokmuş, deyin!”

ABONE OL
10 Aralık 2021 13:17
“BAE’nin 15 Temmuz’a hiçbir dahli yokmuş, deyin!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çanakkale- DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Çanakkale’de partisinin Yenice ilçe kongresinde yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BAE’ne yaptığı gezi değerlendirmesinde bulundu.

Babacan’ın ekonomi ağırlıklı konuşması şöyle:

“Katarla, Birleşik Arap Emirlikleri’yle ilişkiler hep ‘Dolar’. Herhalde bu ülkelere bakınca Sayın Erdoğan’ın gözlerinde dolar işareti oluşuyor. Gözü başka bir şey görmüyor. Varsa yoksa para. Bu ülkenin onuru, haysiyeti var. Her şey para değil. Buralardan gelecek paralarla bu ülkenin ekonomisi düzelmez. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti sağdan soldan para dilenir duruma düştü.

Bakmayın anlattıkları masallara. Sözüm ona tüm dünyaya meydan okuyorlar. Hikâye… Yok öyle bir şey. Sen tüm dünyaya meydan okuyacaksan, öncelikle ekonomin güçlü olacak. Gidip başka ülkelerin önünde boynunu eğerek, para isteyerek bu dünyada itibar sahibi olamazsın. Dün 15 Temmuz’un faili dediklerine bugün devlet töreni yapıyorlar. Kafa bu.

Bu ülkeyi açık açık 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünü desteklemekle suçluyorlar. Öyle affedilecek gibi bir şey değil. Bu suçlamayı tam beş yıl boyunca sürdürüyorlar. Ancak, daha sonra bir de baktık, Sayın Erdoğan tam bir U dönüşü yaptı. En önemli özellikleri U dönüşü, zikzak yapmak, yalpalamak. Ne diyor? ‘Çatlasanız da patlasanız da’ diyor. İlişkiyi bozan, onları itham eden sizsiniz. Kim çatlıyor? Bugünkü Erdoğan, ‘Altı ay önceki Erdoğan çatlasa da patlasa da ben bu işi düzelteceğim’ mi demek istiyor?

BAE ile ilgili sözlerinizden hangisi doğru? Yakın tarihimizin en kanlı gecesinin, 251 insanımızın şehit olmasıyla, binlerce insanımızın gazi olmasıyla sonuçlanan darbe teşebbüsünün arkasında olan bir ülke ise siz hangi hakla bu ülkeyi resmî törenle karşılıyorsunuz? Değilse, açık açık ‘Biz doğruyu söylemedik, yanılmışız, BAE’nin 15 Temmuz’a hiçbir dahli yokmuş. Özür dileriz’ deyin. Mesele paraysa, onu da açıklayın. ‘Öyle çaresiz duruma düştük ki, denize düşen yılana sarılır. Bu ülkeden gelecek paralara çok ihtiyacımız var ki 15 Temmuz’a bir sünger çekiyoruz’ deyin. Bir şey deyin yahu. Bu kadar büyük yalpa yapıp, hiçbir izahatta bulunmadan devam edemezsiniz.

Fransa, BAE’ye ziyaretinde ‘80 uçak satacağız, 7000 kişilik istihdam oluşturacak’ dedi. Yüksek teknoloji satıyor. Sayın Erdoğan’dan bunları duyuyor muyuz? Sadece SWAP anlaşması, dolar… ‘Bir an önce para ver’ diyor. ‘Kanal İstanbul’a para getirin’ diyor. İmar rantından başka bir şey değil. Katma değeri olmayan, ülkemize kalıcı zenginlik getirmeyecek konulardan bahsediyoruz. Daha tehlikelisi; en stratejik tesislerimize, küçük bedeller karşılığında bu ülkeleri ortak etme niyetinden bahsediyoruz.”    

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP