Erdoğan Biden görüşmesi sona erdi…

Erdoğan Biden görüşmesi sona erdi…

ABONE OL
31 Ekim 2021 15:51
Erdoğan Biden görüşmesi sona erdi…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi kapsamında TSİ 12.10’da ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya geldi. Görüşmeye iki ülkenin Dışişleri Bakanları da katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı seçilmesinden bu yana Biden’la ikinci defa görüştü.

Görüşmenin yaklaşık 20 dakika sürmesi beklendiği açıklanmıştı ancak liderlerin görüşmesi 1 saat 5 dakika sürdü.

Sözcü’de yer alan habere göre, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, pozitif bir atmosferde gerçekleşen görüşmede, ikili ilişkiler ve bölgesel konular ele alındı. Görüşmede iki lider, Türkiye-ABD ilişkilerini daha güçlendirmek ve geliştirmek için müşterek irade beyanında bulundu ve bu doğrultuda ortak bir mekanizma kurulması konusunda mutabık kaldı.

İkili ticaret hacminin artırılması yönündeki ortak perspektif doğrultusunda karşılıklı olarak atılacak adımların müzakere edildiği görüşmede, NATO ittifakı ve stratejik ortaklık zeminine vurgu yapıldı. Görüşmede ayrıca iklim değişikliği konusunda karşılıklı olarak atılan adımlardan duyulan memnuniyet dile getirildi.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, ‘Biden, yapıcı ilişkileri sürdürme, işbirliği alanlarını genişletme ve anlaşmazlıkları etkin bir şekilde yönetme arzusunun altını çizdi. Biden, savunma ortaklığı ve Türkiye’nin NATO müttefiki olarak önemini yeniden teyit etti ve S-400 konusundaki endişelerini dile getirdi’ sözleri kullanıldı.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP