Fenerbahçe Spor Kulübü Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı, Chobani Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde başladı. Üyelerin yoğun katılım gösterdiği kurulun ilk gününde, yönetim kurulu çalışma raporu ile denetim kurulu raporu üyelerin bilgisine sunuluyor.
Toplantıda mevcut yönetim kurulu başkanı ile üyelerinin, belirlenen geçmiş dönemlerdeki çalışmaları aklama oylamasına sunulacak. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından, pazar günü yapılacak seçim için sandık kurulları başkanı ile üyeleri belirlenecek.
Salonda Gergin Anlar: Divan Başkanından Toplantıyı Bitirme Uyarısı
Kongrenin başlangıcında üyeler arasında kısa süreli bir gerginlik baş gösterdi. Gerginliğin ardından Divan Kurulu Başkanı seçilen Şekip Mosturoğlu sert bir uyarıda bulundu. Mosturoğlu, belirli bloklardaki durumun kötü olduğunu, geçmiş yıllarda da benzer olayların yaşandığını belirtti. Divan Kurulu olarak olayların sürmesi durumunda genel kurulu durdurup erteleyeceklerini açıkça dile getirdi.
Alkış Yarışı Kongreye Ara Verdirdi
Kurulda adaylar Aziz Yıldırım ile Hakan Safi’yi destekleyen üyeler arasında karşılıklı alkış yarışı başladı. Denetim Kurulu Üyesi Hulusi Kesgin kürsüde raporları okuduğu sırada seslerin iyice yükselmesi üzerine Divan Başkanı Şekip Mosturoğlu oturuma ara verdiğini açıkladı. Mosturoğlu, “Biz içeri geçiyoruz, siz bağırmayı sürdürün” diyerek tepki gösterdi. Verilen on beş dakikalık aranın ardından kurul, raporların okunmasıyla kaldığı yerden sürdü.


