Sabancı Holding’in yenilenebilir enerji alanındaki iştiraki Sabancı Renewables Inc., ABD’nin Teksas eyaletinde 156 megavat kapasiteli Pepper Solar Farm projesinin tüm hisselerini satın aldı. Satın alma işlemi, ilişkili olmayan bir üçüncü taraftan gerçekleştirildi.
Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre, bu yeni yatırımın 2027 yılının üçüncü çeyreğinde devreye alınması amaçlanıyor. Pepper GES, Sabancı Renewables’ın şu anda faaliyette olan Cutlass II ve Temmuz ayında devreye alınması planlanan Oriana güneş enerjisi santrallerine ek olarak portföye katılıyor.
Bu yeni kapasiteyle birlikte Sabancı Renewables’ın ABD’deki toplam yenilenebilir enerji portföyü 660 MW’a ulaşacak. Şirketin orta vadeli amacı ise 3.000 MWdc’lik bir kurulu güce erişmek.
Stratejik Vizyon ve Etki
Konum: Teksas, McLennan County – ERCOT enerji piyasasında yer alıyor
Yıllık üretim hedefi: Yaklaşık 292 GWh temiz enerji
Karbon etkisi: Yılda yaklaşık 133 bin ton karbon salımının önüne geçilmesi hedefleniyor
Hane karşılığı: 28 bin hanenin yıllık elektrik tüketimine denk enerji üretimi


