Hollanda’dan Türklere “uyum” sınavı…

Hollanda’dan Türklere “uyum” sınavı…

ABONE OL
29 Temmuz 2024 11:50
Hollanda’dan Türklere “uyum” sınavı…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hollanda, 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren süresiz oturma izni talebinde bulunan Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarına dil ve kültür konusunda zorunlu uyum sınavı uygulanacak.

Uyum diploması alamayan kişilere süresiz oturum izni verilmeyecek.

Hollanda Göç ve Yurttaşlık Dairesi’nden (IND) yapılana açıklamada, yeni yıldan itibaren süresiz oturma izni başvurusu yapan Türkiye yurttaşlarının uyum sınavına tutulacakları bildirildi.

Açıklamada, bu uygulamanın, hükümetin 2022 yılında ‘Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının Hollanda’ya uyumu amacıyla’ aldığı karar doğrultusunda yaşama geçirileceği vurgulandı.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre, dönemin Hollanda hükümeti, “Türkiye kökenli göçmenlerin Hollanda’ya yeterince uyum sağlayamadığı” gerekçesiyle aile birleşimi ya da diğer nedenlerle ülkeye gelecek Türk yurttaşlarının uyum sınavına tutulmasına karar vermişti.

Dönemin Sosyal İşler Bakanı Wouter Koolmees, Türkiye yurttaşlarına uyum zorunluluğunu şu sözlerle savunmuştu:

“Birçoğunun işi var ve toplumda aktif durumdalar ancak bazılarının Hollandaca ile ilgili sorunları var. Bu nedenle toplumda yollarını bulmakta zorlanıyorlar.”

Bu gerekçeyle hükümet, Hollanda’ya gelmek isteyen Türk yurttaşlarına sınav zorunluluğu getirdi.

Türkiye’deki Hollanda temsilcilerinde kursa giden Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları, B1 düzeyinde dil bildiklerini ve ülke kültürünü tanıdıklarına ilişiksin bir sınava girmek zorunda. Sınavda başarısız olanlara Hollanda vizesi verilmiyor

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP