AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Terörsüz Türkiye sürecinde komisyonun hazırlayacağı ortak rapora değindi. Çelik, “Farklı düşüncelerden bir sonuç çıkartılacak” dedi. PKK’nın tüm yapılarıyla feshedilmesi gerektiğini vurgulayan Çelik, “Odağımız silahların yakılması ile bırakılmasıdır. PKK tüm yapılarıyla feshedilmeli” sözlerini kullandı.
Çelik, SDG’nin Türkiye için tehdit oluşturduğunu dile getirerek, “Suriye’de ulusal bütünlük oluşsun istiyoruz” dedi. SDG’nin 10 Mart mutabakatına uyması gerektiğini belirten Çelik, “Mağaraların boşaltılması olumlu ama yeni tahkimat olmamalı. Bir ülkede iki silahlı güç olursa soru iç savaş olu. Suriye’de tek ordu olmalı, kardeşçe, onurlu bir gelecek inşa edilmelidir” sözlerini kullandı.
Çelik, SDG’nin silah bırakmaması için cesaretlendirilmesinin Suriye’ye yapılan en büyük kötülüklerden biri olduğunu söyleyerek, “Biz herhangi bir operasyona gerek kalmasın istiyoruz” dedi.


