Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Macron, Filistin’i devlet olarak tanıyacak…

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinin bu yılın Haziran ayında Filistin’i bir devlet olarak tanımayı planladığını açıkladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinin bu yılın Haziran ayında Filistin'i

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinin bu yılın Haziran ayında Filistin’i bir devlet olarak tanımayı planladığını açıkladı.

Macron bu duyuruyu iki günlük Mısır ziyareti sırasında, Çarşamba günü bir Fransız televizyon kanalına verdiği mülakatta yaptı. Macron, “Amacımız, Haziran ayında Suudi Arabistan ve birkaç ülke ile birlikte, ‘tanımayla’ sonuçlanabilecek bir konferansa başkanlık etmek,” dedi.

“Bunu yapacağım… Çünkü bunun adil olacağını düşünüyorum ve aynı zamanda Filistin’i savunan herkesin İsrail’i tanımasını sağlayacak kolektif bir dinamiğe dahil olmak istiyorum, ki birçoğu bunu yapmıyor” diye devam etti.

Macron bu girişimin, Fransa’nın “İsrail’in var olma hakkını inkar edenlere karşı mücadelesinde net olmayı” sağlayacağını ve aynı zamanda “bölgede kolektif güvenliğe” olan bağlılıklarını yeniden teyit edeceklerini sözlerine ekledi.

Fransa, Gazze’de İsrail ve Hamas arasında 18 ay süren savaşın ardından iki devletli bir çözümü savunmak amacıyla Haziran ayında New York’ta Suudi Arabistan ile birlikte iki günlük bir BM konferansına başkanlık edecek.