TÜSİAD Başkanı Orhan Turan ve TÜSİAD YİK Başkanı Ömer Aras’a yönelik başlatılan soruşturma ve polis eşliğinde ifadeye götürülmelerine muhalefet partileri tepki gösterdi.
CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın: “Bu sözlerin hangisi yanlış? Bu sözlerin hepsini biz burada aylardır, yıllardır tekrar ediyoruz. Eğer siz her konuşanın kapısına polis yollarsanız, araçsallaşmış yargı üzerinden etki altına almaya çalışırsanız bu memleketi bastırıp susturamayacağınızı bileceksiniz. TÜSİAD yıllarca sizi akladı ama şimdi gecikmiş bir doğru sözü söylüyor diye TÜSİAD’a dahi gözaltı yapmaktan çekinmiyorsunuz. Bu yalnızca sizin daha da bataklığa batmanıza neden olur. Türkiye için olumlu bir geleceği buradan kurmak mümkün değildir” dedi.
İYİP Grup Başkanvekili Buğra Kavuncu, “TÜSİAD’ı vesayetçilikle hangi akla hizmet suçlayabiliyorsunuz? Sizden büyük artık bu ülkede vesayet mi var? Belediye başkanı tutuklanır, kürsüde konuşurken gözaltı kararı çıkar, iş adamları derneği başkanı tutuklanır, muhalif bir televizyon kanalının genel yayın yönetmeni tutuklanır… Sonra da tutukladığınız insanlarla ilgili ‘Vesayet’ demek dünyanın en akıl almaz ifadesidir” diye konuştu.
DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli ise “TÜSİAD YİK Başkanı ile TÜSİAD Başkanı resen başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınmış, soruşturmayı başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı. Biraz önce Yeni Yol Partisi’nin grup önerisinde yargıyı konuşurken hatibimiz kürsüdeyken, hatibimize talimatlı yargı konusunda ‘Delil göster’ diye laf atılıyordu. Canlısı geldi, işte size delil. Çünkü Cumhurbaşkanı, grup toplantısında bu konuya değindi, talimatı verdi. Zaten bu talimatın en elverişli adresi olan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da talimatı yerine getiriyor” sözlerini kullandı.


