Erdoğan’dan “Filistin’i tanıyın” çağrısı 
  • OLAY NET
  • Gündem
  • Erdoğan’dan “Filistin’i tanıyın” çağrısı 

Erdoğan’dan “Filistin’i tanıyın” çağrısı 

ABONE OL
25 Eylül 2024 15:32
Erdoğan’dan “Filistin’i tanıyın” çağrısı 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kuruluna konuştu.

Uzun mücadeleler sonucunda dost ve kardeş Filistin’in temsilcisini üye ülkeler arasında hak ettiği yerde görmekten duydukları hoşnutluğu belirten Erdoğan, “Atılan bu tarihi adımın, Filistin’in Birleşmiş Milletler üyeliğine giden yolda artık son dönemeç olmasını temenni ediyorum. Filistin’i tanımayan diğer devletleri, bu kritik dönemde tarihin doğru tarafında yer alarak Filistin devletini bir an evvel tanımaya davet ediyorum” diye konuştu.

Erdoğan, uluslararası barış ve güvenliğin imtiyazlı 5 ülkenin keyfine bırakılmayacak kadar önemli olduğuna tanıklık edildiğini vurguladı.

Bunun en dramatik örneğinin Gazze’de 353 gündür süren katliam olduğunu söyleyenErdoğan, 7 Ekim 2023’ten beri aralıksız süren İsrail saldırılarında 41 bini aşkın Filistinlinin yaşamını yitirdiğini aktardı.

Erdoğan, Genel Kurulu’da yaptığı çağrıda “BM Güvenlik Konseyi, Gazze soykırımının önüne geçmek, bu zulme, bu barbarlığa ‘dur’ demek için daha neyi bekliyorsunuz? Filistin halkıyla birlikte kendi vatandaşlarının canını tehlikeye atan katliam şebekesini durdurmak için daha neyi bekliyorsunuz?” sözlerine yer verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP