Bangladeş başbakanı ülkesini terk etti!

Bangladeş başbakanı ülkesini terk etti!

ABONE OL
6 Ağustos 2024 13:37
Bangladeş başbakanı ülkesini terk etti!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bangladeş Ordu Komutanı General Waker-Uz-Zaman, Başbakan Şeyh Hasina Vecid’in istifa ettiğini duyurdu.

Hint basınında, konutundan ayrılan Başbakan Şeyh Hasina’nın helikopterle Hindistan’a indiği yönünde haberler yer alırken, Bangladeş ordusu ülkede geçiş hükümeti kurulacağını açıkladı.

General Waker-Uz-Zaman, Başbakan Şeyh Hasina Vecid’in resmi konutundan ayrılmasının ardından basına açıklama yaptı.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre, ülkede geçiş hükümeti kurulacağını duyuran Waker-Uz-Zaman, gösterilerin ve şiddet olaylarının durulması halinde “sıkıyönetime gerek kalmayacağını” belirtti.

Waker-Uz-Zaman, ülkedeki şiddet olaylarında göstericilerin hayatını kaybetmesine ilişkin soruşturma yürütmeyi taahhüt ederek, “Tüm siyasi partilerle verimli bir görüşme gerçekleştirdikten sonra geçiş hükümeti kurmaya karar verdik. Durumu çözüme kavuşturmak için şimdi Bangladeş Cumhurbaşkanı Muhammed Şahabuddin ile görüşeceğiz” diye konuştu.

“Kamuda kontenjan” protestoları

General Waker-Uz-Zaman, Dakka Üniversitesi Hukuk Bölümü’nden Profesör Asif Nazrul’u, öğrencilerden protestolara son vermesini talep eden açıklama yayımlamaya çağırdı.

Başkentteki protestolar sürerken Başbakan Şeyh Hasina’nın resmi konutunu basan göstericilerin içerideki eşyaları dışarı çıkardıkları görüldü.

“Kamuda kontenjan” protestolarında hükümet tarafından suçlanan Cemaat-i İslami Partisi ve öğrenci kanadı Chhatra Shibir’in yasaklanması üzerine öğrenciler, Başbakan Şeyh Hasina Vecid’in bu kararını “adaletsizlik” olarak nitelemişti.

Bangladeş’te Hasina hükümetini protesto etmek ve “kamuda kontenjan” protestolarında yaşamını yitirenler için adalet talebiyle öğrenciler, yeniden toplanmaya başlamış ve polisle çatışmalar yaşanmıştı.

En son 4 ve 5 Ağustos’ta hükümet karşıtı protestolar sırasında yaşanan şiddet olaylarında 100’den fazla kişi yaşamını yitirmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP