Demirçalı’nın ‘280 kişiyi ekmeğinden ettim’ açıklaması nasıl yorumlandı?

Demirçalı’nın ‘280 kişiyi ekmeğinden ettim’ açıklaması nasıl yorumlandı?

ABONE OL
11 Temmuz 2024 16:53
Demirçalı’nın ‘280 kişiyi ekmeğinden ettim’ açıklaması nasıl yorumlandı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana/ Özcan Aladağ- Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı’nın Anakent Belediyesinin temmuz ayı meclis oturumlarında işten çıkardığı 280 kişiyi anlatırken ‘Ekmeğinden ettim’ sözleri Adanalılarda geniş yankı uyandırdı, tepkiyle karşılandı. Adanalılar, ‘Söylemi yanlış Demirçalı’ya bu sözler yakışmadı’ diyerek açıklamalarını eleştirdiler.

DEMİRÇALI MECLİSTE NELER SÖYLEDİ?

Başkan Ali Demirçalı, göreve başladığında 200 kişiyi,  yaklaşık bir hafta öncede 80 kişiyi işten çıkarıp toplam 280 kişinin iş sözleşmelerini ortadan kaldırmıştı. İşçilerin işten çıkarılmasına yönelik muhalif meclis üyeleri tarafından temmuz ayı meclis oturumlarında eleştiri alan Ali Demirçalı, “280 kişiyi ekmeğinden ettim. Buna ben de üzülüyorum. Arkadaşlarımda üzülüyor. Belediyede 400 memur çalışıyor. Ben 100 kişiyle bu belediyeyi idare ederim. Fatih Kocaispir döneminde 5 yılda 711 kişi işe alınmış. Belediye olarak bu ağır bütçenin altından kalkamayız. Elbette bende işçi alacağım. Ama bütçemizin kaldıracağı imkânlarda alacağım” açıklamalarında bulunmuştu.

BİRİLERİ BAŞKAN DEMİRÇALI’YI UYARSIN

Sosyal demokrat bir anlayışa sahip, ‘Emek en yüce değerdir. İşçi kıyımına karşıyız’ ilkesiyle hareket eden CHP’li bir belediyenin işten çıkarılan işçilere yönelik ‘ekmeğinden etme’ teziyle hareket etmesini kabul edemeyen Adanalılar, “Başkanı birilerinin uyarması lazım. Yönettiği yer kendisinin özel işletmesi değil, kamunun malı olan belediyedir. Böyle bir ortamda CHP’li bir belediye başkanına yakışmayacak cümlelerle kamuoyunun önünde, meclis tutanaklarına geçecek derecede konuşuyor olması hiç hoş olmadı” diyerek CHP’nin yetkili isimlerine Demirçalı’yı uyarması konusunda görüşlerini belirttiler. Başkan Demirçalı’nın ise bu konuşmanın ardından sessizliğini koruduğu görülüyor.

BAŞKAN BELGELERİYLE KAMUOYUNA AÇIKLASIN

AKP’ye yakın kaynaklar, Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı’nın belediyeye Arabistan’dan alınan hurmaların parasını kendi döneminde ödediğini, Kocaispir döneminde 177 taşınmazın satıldığını açıklamasına dikkat çekilerek, “Sayın Demirçalı bütün bunları iddia ederken basına ve kamuoyuna ödediği faturaları ibraz ederek göstersin. Kocaispir döneminde satılan 177 arsanın satış tarihlerini ve kaç liraya, kimlere satıldığını açıklasın. O kadar arsa satılmadı. Hurma ise satın alınmadı. Tatlı konusuna da açıklık getirsin. Ortaya bir iddia atıp çekilmesin. 177 arsa deniliyor. Satılan 1/3’ü kadardır. Geri kalanlar imar uygulamasından kaynaklanandır. Vatandaş dilekçe vererek arsalarının içinde yer alan belediye hisselerinin kendilerine satışını istemesiyle bu satışlar gerçekleşmiştir” denildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP