Adidas’a “Filistin” baskısı

Adidas’a “Filistin” baskısı

ABONE OL
23 Temmuz 2024 14:46
Adidas’a “Filistin” baskısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adidas, dünyaca ünlü Filistin asıllı süper model Bella Hadid’in yer aldığı reklamlarını kaldırdı.

İsrail, reklamda kullanılan ayakkabıların 1972 Münih Olimpiyatları için üretildiğine ve Filistinli militanların bu olimpiyatlarda 11 İsrailliyi öldürdüğüne dikkat çekmiş, resmi sosyal medya hesaplarından Hadid’i Yahudi karşıtlığıyla suçlamıştı.

Ekonomist Dergisi’nde yer alan habere göre, Adidas yaptığı açıklamada özür diledi ve Hadid’in çıkartıldığı reklam kampanyasının “gözden geçirileceğini” duyurdu.

Açıklamada “her ne kadar tamamen istemeden de olsa trajik tarihi olaylarla bağlantılar kurulduğunun farkındayız ve yol açtığımız üzüntü ya da stresten dolayı özür dileriz” sözleri kullanıldı.

Adidas, Hadid’in reklam kampanyasından çıkartıldığını haber ajansı AFP’ye doğruladı.

Filistinli emlak devinin kızı

İsrail, 18 Temmuz’da resmi X hesabı üzerinden Hadid’in olduğu Adidas reklamlarını paylaşmış ve tepki göstermişti.

Gönderide “tahmin edin kampanya yüzü kim? Geçmişte Yahudi karşıtlığı yayan ve İsrailliler ve Yahudilere karşı şiddet çağrısında bulunan yarı Filistinli model Bella Hadid” dendi.

İsrail, paylaşımında ayrıca Hadid ve babasını Yahudi karşıtı komplo teorilerini “teşvik etmekle” suçladı.

Filistinli emlak devi Mohamed Anwar’ın kızı olan Bella Hadid, Gazze’deki savaştan etkilenen Filistinlilere desteğiyle tanınıyor.

Hadid, geçtiğimiz ay kardeşi Gigi Hadid ile birlikte Filistinliler için insani yardım kuruluşlarına 1 milyon dolar (yaklaşık 33 milyon lira) bağış yaptığını duyurdu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP