DOLAR

33,9818

0.11%
EURO

37,7251

-0.39%
ALTIN(gr)

2.726,78

-0,69%
BİST 100

9771.16

-0,69%
2025 Temmuz’da “emekliye, asgari ücretliye, çalışana” zam yok! (mu?)
  • OLAY NET
  • Ekonomi
  • 2025 Temmuz’da “emekliye, asgari ücretliye, çalışana” zam yok! (mu?)

2025 Temmuz’da “emekliye, asgari ücretliye, çalışana” zam yok! (mu?)

ABONE OL
22 Temmuz 2024 13:59
2025 Temmuz’da “emekliye, asgari ücretliye, çalışana” zam yok! (mu?)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’da konuşulmaya başlanan iddialara göre; Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orta Vadeli Programını genişleterek güçlendirmek, enflasyonu tek haneye düşürmek ve tasarrufu ön planda tutma politikaları doğrultusunda: 2025 yıl ortası temmuz ayında; tüm çalışanlar ve emeklilerine maaş zammı yapmamayı planladığına dair haberler şimdiden konuşulmaya başlandı. Hükümetin bu planını skandal olarak değerlendiren Demokrat Sendikalar Konfederasyonu (DESKON) Genel Başkanı Gürkan Avcı konuyla ilgili şöyle konuştu:

Hükümetin 2025 yılı temmuz ayında enflasyon zammı vermeme planını kınıyor ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i haddini bilmeye çağırıyorum. Hükümet zaten bu yıl ortasında 7 milyonu aşkın asgari ücretliye yüksek enflasyona rağmen maaş zammı yapmayarak emekçileri bin perişan etmişti. Hükümetin bu acımasız politikasını daha da yaygınlaştırarak devam ettirecek olması hepimizi derinden sarsan ve emekçileri hedef alan büyük bir skandaldır! Bu kararla birlikte hükümet ve ortakçıları, sadece milyonlarca emekçinin yaşam hakkını tehdit etmekle kalmıyor, aynı zamanda onları açlığa ve hastalığa terk ediyor, alın teriyle kazandıkları haklarını da gasp ediyor demektir.

HADDİNİZİ VE SINIRINIZI AŞTINIZ!

Hükümeti bu kararından vazgeçmeye çağırıyorum. Bu beceriksiz iktidar, hatalarının ve müsrifliğinin sonucu olan ekonomik krizlerin faturasını, her defasında en savunmasız kesimlere keserek artık haddini ve sınırını aşmış, emekçi düşmanı olarak damgalanmıştır. Bu karardan sonra herkes açıkça görmelidir ki, iktidarın temsil ettiği değerler, işçi ve emekçi haklarıyla, adalet, eşitlik ve hakkaniyet değerleriyle asla bağdaşmamaktadır.

BEDELİNİ AĞIR ÖDEYECEKSİNİZ!

Bu yanlış karar, yalnızca haksızlık değil, aynı zamanda bir acımasızlık ve gaddarlık göstergesidir. Çalışan insanlara ve emeklilere yönelik bu tavır, hükümetin yoksul ve dar gelirli toplumsal kesimlere karşı beslediği umursamazlığı, nefreti, kayıtsızlığı ve duyarsızlığı açıkça ortaya koymaktadır. Bizler bu adaletsizliğe karşı durmayı sürdüreceğiz. İktidar ve ortakçıları bilmelidir ki; emekçilerin haklarını gasp etmeye devam edenler elbet bir gün bunun bedelini en ağır bir şekilde ödeyeceklerdir.

VİZYONSUZ VE KABIZ POLİTİKALARINIZLA ÜLKEYİ PERİŞAN ETTİNİZ!

Hükümeti, bu yanlıştan derhal dönmeye ve emekçilerin haklarına saygı göstermeye çağırıyoruz. Asgari ücretli bu ülkenin üvey evladı değil. Emekli aç. İşçi perişan. Memur yoksul. Artık yeter! Ülkeyi perişan ettiniz. Tarımı öldürdünüz. Hayvancılığı bitirdiniz. Emekçi ve emeklilerimizin sabrı taşmak üzeredir. Sesimizi duymazsanız, karşılaşacağınız tepkilerin büyüklüğünü hesaba katmalısınız! Ülkenin her tarafını uğursuzluğunuz, yolsuzluğunuz ve mülteci akını sardı.  Akp ve ortakçısı Mhp artık halkın gözünde kibir, şöhret, haram ve iktidar düşkünlüğü gibi insanı küçülten süfli hırslara sürüklenmiş bir günahkâr insanlar güruhunu temsil eder hale gelmiştir. Bu sefil hırslar iktidar blokunun bütün kalbini ele geçirmiş durumdadır. İktidar vizyonsuz ve kabız politikalarını ısrarla sürdürmek suretiyle vahim ve hazin sonunu hazırlıyor. Türkiye’yi dış güçler değil iktidarın liyakatsiz, ehliyetsiz, eli uzun temsilcilerinin yanlış yönetimi yıkıma sürüklemektedir. İktidar kurumları yok emiş, ülkeyi istikrarsızlaştırmış, halkını yoksul, perişan hale getirmiştir. Yolsuz ve ebleh iktidar ve ittifak ortakçıları tüm hata ve götürmelerinin faturasını halka ödetmek istemektedir.

YOLSUZLUĞUNUZ VE HUKUKSUZLUĞUNUZ DİZ BOYU!

Bir iktidar sözcüsü “Her daim dünyanın vicdanı olacağız” demiş. Oturduğunuz sarayın günlük gideri 20 milyonu geçmiş. Vatandaş aç, susuz, yoksul ve perişan. Yani Türkiye’nin vicdanı olmayı başardınız da dünya mı kaldı!  Dini, ezanı, Kur’an’ı, Ayasofya’yı siyasetinize malzeme ediyor, halka lokmalarınızı küçültün diyor ama kendiniz deveyi hamutuyla götürüyor, lüks ve şatafat içinde yaşıyorsunuz. Çocuklarınız büyük iş adamları oldular, gelin ve damatlarınız sınavsız KPSS’ siz en ballı devlet kurumlarına işe giriyor terfi üstüne terfi alıyorlar, cümbür cemaat multimilyardersiniz. Yolsuzluğunuz hukuksuzluğunuz diz boyu! Kul hakkı yemede bir birinizle yarışıyorsunuz. Vatandaşın çocuğu işsiz, yoksul, perişan! Hükümet ekonomik krizlerin faturasını her zaman en savunmasız gruplara kesmekten vazgeçilmeli; adaletli, şeffaf ve sürdürülebilir bir ekonomik sistem kurulmalıdır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP