DOLAR

32,1999

-0.11%
EURO

34,9409

-0.06%
ALTIN(gr)

2.408,16

-0,15%
BİST 100

10473.19

-0,15%
Vergi cezalarında uzlaşma bitti

Vergi cezalarında uzlaşma bitti

ABONE OL
25 Haziran 2024 12:14
Vergi cezalarında uzlaşma bitti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kamuoyunda bazı şirketlerin vergi borçlarının silinmesine yönelik eleştirilerin artması üzerine, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından 81 ildeki tüm vergi dairelerinin uzlaşma komisyonlarına çok kritik bir yönerge gönderdi.

ekonomim.com‘un ulaştığı yönergede, usulsüzlük, özel usulsüzlük vergi, vergi ziyaı cezası gibi devlete ödenmesi gereken tüm cezaların hiçbir şekilde uzlaşmaya gidilmeden, indirim önerisi yapılmadan alınması istendi.

Karar dünden itibaren yapılan tüm uzlaşma başvurularında uygulanacak. GİB’den tüm birimlere gönderilen mesajda şöyle denildi:

“24/06/2024 Pazartesi’nden itibaren Tüm Birimlerinizde yapılacak uzlaşmalarda, uzlaşmaya konu vergi tutarları ile tüm ceza tutarlarında herhangi bir indirim yapılmaksızın , aynı tutarlar mükellef yada mükellef temsilcisine teklif edilecektir. Özetle; uzlaşma konusu vergi ve ceza tutarları olduğu gibi mükellef yada mükellef temsilcisine teklif edilecek, tutarlarda herhangi bir indirim yapılmayacaktır. Bu haliyle uzlaşma vaki olabilir ya da uzlaşma vaki olmadığı tutanağı imzalanacaktır. Bu durum uzlaşma yapacak tüm birimlere bildirilmesi ve hassasiyetle eksiksiz riayet edilmesi gerekmektedir.”

Öte yandan vergi cezalarını indirim olmadan kabul edenler, kendilerine sunulacak yapılandırmalardan geçmişte olduğu gibi yararlanabilecekler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP