DEM Parti’den CHP’ye ittifak suçlaması…

DEM Parti’den CHP’ye ittifak suçlaması…

ABONE OL
25 Mart 2024 17:02
DEM Parti’den CHP’ye ittifak suçlaması…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana– Yerel seçimlere dair kentte CHP ile ittifak kurdukları yönündeki kimi dezenformasyonları yalanlayan DEM Parti Adana Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Mahfuz Güleryüz, “Siz rantın, yalanın talanın ittifakını yaptınız. Yalan söylemekten vazgeçin vazgeçin. Saygılı olun.  Haddinizi bilin. AKP de MHP de CHP de hepsi bizim kitlemize, bizim irademize göz dikmiş. Sokak sokak dolaşıyorlar.  Kimse ile ittifakımız yok” dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Adana belediye eşbaşkan adayları, yerel seçimlere dair kentte CHP ile ittifak kurdukları yönündeki kimi dezenformasyonları yalanladı. CHP ile ittifak iddialarını yalanlayan DEM Parti’nin Adana Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Mahfuz Güleryüz, kendi oylarıyla sıçra sarayları yapanların bu halkın iradesini kabul etmediğini ve kendilerine “Biz ittifakın adayıyız” söylemlerine tepki gösterdi.

“YALAN SÖYLEMEKTEN VAZGEÇİN”

Yerel seçimlere dair kentte CHP ile ittifak kurdukları yönündeki kimi dezenformasyonları yalanlayan Güleryüz, “Siz Alevilerle ittifak yaptınız mı? Yapmadınız. Kadınlarla yaptınız mı? Yapmadınız. Peki Kürtlerle ne yaptınız? Yapmadınız. Siz rantın, yalanın talanın ittifakını yaptınız. Yalan söylemekten vazgeçin vazgeçin. Saygılı olun.  Haddinizi bilin. AKP de MHP de CHP de hepsi bizim kitlemize, bizim irademize göz dikmiş. Sokak sokak dolaşıyorlar.  Kimse ile ittifakımız yok. Mücadelemizle irademizle halklarımızla ittifakımız var.  Gücümüzü bir yaparsak Adana Büyükşehir Belediyesi’ni alacağız. Bundan kuşkunuz olmasın. Seyhan’ı Karataş’ı sallayacağız arkadaşlar. Ceyhan’ı sallayacağız’ dedi.

“NEYİN İTTİFAKI DEM PARTİ GELİYOR”

Bir sanal medya platformunun canlı yayına katılan DEM Parti Seyhan Belediyesi Eşbaşkanı Adayı Mehmet Karakış ise saha olup, kentte halkın desteğini aldıkları için  CHp’yi kızdırıp kaygılandırdıklarını ifade ederek, “Her yerde DEM Parti ‘işte bizi destekleyecek, seçimlerden çekilecek’ gibi dedikoduları kulaktan kulağa fısıldıyorlar. Bunu çok bir karşılığı olmamakla beraber, gayri ahlaki gayri vicdani bir yaklaşım olduğunu söylemek istiyorum. Siyaset etiğine uymayan bir durumdur. Madem Kürtlerin partinin oylarına bu kadar taliptiniz. Neden bize komplo kurdunuz? Neden İttihat Terakki zihniyeti sizde son anda vuku buldu da bizi sahanın dışına itmek istediniz? Biz bunun hesabını sizden soracağız. Söke söke soracağız. DEM Parti seçimlere giriyor. Ben ve Sever arkadaşım DEM Partinin Seyhan adaylarıyız. Büyükşehirde de seçimlere giriyoruz. Merkez ilçelerde de giriyoruz. Ve gümbür gümbür çalışıyoruz. Kazanacağımızı büyük bir iddiayla dile getiriyoruz. Bizden korkmakta haklısınız. Bu dedikodulardan bir an önce vazgeçin. Önümüzden çekilin. Gölge etmeyin. Kendi işinize bakın. Seyhan’da DEM Partililerin olacak. Seyhan halklarımızın olacak. Seyhan hepimizin olacak. Onların geliştirdiği bir söylem vardı. ‘Seyhan bizim.’ Bu bile üsttenci egemen, emperyalist ifadedir. Bizim ne demek? Ben insanlara diyorum ki o bizim dediği şeyin kente siz yoksunuz. Onların bizim dediği şey başka bir şeydir. Haliyle bizim değil, hepimizindir Seyhan. Hepimizindir. Adana’da kazanacağız” diye konuştu.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP