CHP’de istifa depremi sürüyor 

CHP’de istifa depremi sürüyor 

ABONE OL
14 Şubat 2024 11:28
CHP’de istifa depremi sürüyor 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Parti Meclisi (PM), 125 seçim çevresinde daha adaylarını belirledi. 3 büyükşehir, 4 il ve 100 ilçede belediye başkan adayları açıklandı.

Kayseri Anakent Belediye Başkan adayı Murat Molu, Malatya Anakent Belediye Başkan adayı Veli Ağbaba, Ordu Anakent Belediye Başkan adayı Zekai Sana oldu.

CHP’nin Çankaya Belediye Başkan adayı Hüseyin Can Güner, Kadıköy Belediye Başkan adayı Mesut Kösedağı olarak belirlendi.

CHP PM’de yerel seçim için adayların açıklanması sonrasında partide istifalar arka arkaya geldi.

Adana Seyhan’dan Oya Tekin’in aday gösterilmesinden sonra mevcut Belediye Başkanı Akif Kemal Akay istifa etti.

CHP’nin tekrar aday göstermediği Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin ile Adana Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin partiden istifa etmişti.

Sosyal medya hesabından açıklama yayınlayan Akay, “Emeğe değer veren, hemen her alanda üretim yapan, ürettiğini ve diğer kaynakları en verimli şekilde kullanan, muhtaçlara yaptığı paylaşımlarda hiçbir şekilde kimlik ayrımı yapmayan, başarısı tüm kamuoyu tarafından kabul edilen bir başkana tahammül edemeyen; tek amaçları kamusal kaynakları yağmalamak olan yöneticilerin ahlak dışı yollarla işgal ettiği, 55 yıl hemen her alanında onurla ve gururla hizmet verdiğim Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ediyorum” sözlerini kullandı.

Dün sabah saatlerinde İstanbul Kadıköy için adı geçen CHP Eski Genel Sekreteri ve İstanbul Eski Milletvekili Gürsel Tekin de partiden istifa ettiğini duyurmuştu.

Adana’nın Çukurova İlçe Belediye Başkanı Soner Çetin ve partinin yeniden aday göstermediği Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin partisinden istifa etmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP