“Tarımın başkenti olan Adana’mızı kalkındırmalıyız”

“Tarımın başkenti olan Adana’mızı kalkındırmalıyız”

ABONE OL
31 Ocak 2024 12:43
“Tarımın başkenti olan Adana’mızı kalkındırmalıyız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, 2024 Yılının ilk meclis toplantısında yaptığı konuşmada, 2023 yılında karşılaşılan zorlukların yaşanmamasını, 2024 Yılının her yönüyle Ülkemiz için toparlanma yılı olmasını beklediğini söyledi.

Ekonomideki yaşanan olumsuzlukların toplumun her katmanını olumsuz etkilendiğini vurgulayan Bilgiç, konuşmasında şunları söyledi:

“2023 yılının şubat ayı başında Adana’mızın da içinde bulunduğu on bir ilimizde yaşadığımız asrın felaketi olan depremi Allah bir daha hiç kimseye yaşatmasın. On binlerce canımızı kaybettiğimiz gibi ülke ekonomimize de yüz milyar doların üzerinde bir maliyet yükledi. Bu da sıkıntılı olan ülke ekonomimizi daha fazla olumsuz etkiledi. 31 Mart mahalli idareler seçimi yapıldıktan sonra, önümüzdeki dört yıl seçim olmaması Ülkemizin toparlanması için bir fırsat olacaktır.

Tarımın başkenti olan Adana’mızı kalkındırmalıyız. Adana Ticaret Borsası Türkiye’nin en önemli borsalarının başında geliyor. Tarımda, Ticarette, tarımsal sanayide, hayvancılıkta ve farklı alanlarda etkili iş adamlarından oluşan, Ticaret Borsamızın yönetim ve meclisi Adana’nın potansiyelini her yönüyle arttırmayı hedefleyen bir amaç içerisindedir. Adananın tarımsal ihracatının artırılması, hem de iç piyasadaki üretim gelirinin yükseltilmesini hem de üreticimizin tarımda sürdürülebilir hale gelmesini sağlar. Tarımla uğraşan çiftçilerimizin her karış toprağı ekip biçmesi daha öncede defalarca ifade ettiğim gibi şarttır. Ülkemizi başka şekilde besleyemeyiz. Tarım ve Gıdada dışarıya bağımlı hale gelmek bu cennet ülkemize yakışmaz. Tarım ve gıda bizim için vazgeçilmezdir. Ne yapıp, edip tarımı sürdürülebilir kılmalıyız. Çukurova’nın bereketli toprak yapısı, havası, suyu o kadar ahenk içerisinde ki tarımla uğraşan üreticimiz, çiftçimiz ürettikleriyle bundan en üst noktada fayda sağlamalıdır. 2024 yılının iyi bir şekilde planlaması ve programlanmasıyla tarımda başarılı ve verimli bir yılı hep birlikte yaşarız. Buna çok ihtiyacımız var.

Adana Ticaret Borsamızın başarısı Adana ekonomisine direkt yansıyan başarılardır. Bizler yol gösterici ve uyarıcı görevimizi, hem de elimizi taşın altına koyup, üzerimize düşenleri, yapmamız gerekenleri yapacağız.  Adana Ticaret Borsası yönetimi ve meclisi olarak bugüne kadar çok güzel işler başardık. Bundan sonra da gayret ve çalışmalarımızı başarılı bir şekilde sürdüreceğiz. 2024 yılı Türk Milleti olarak, İnşallah insanımızın arzuladığı, istedikleri hedeflere ulaşabileceği bir yıl olur.”

vz

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP