“Aile sağlığı merkezleri çıkmazda…”

“Aile sağlığı merkezleri çıkmazda…”

ABONE OL
19 Ocak 2024 11:26
“Aile sağlığı merkezleri çıkmazda…”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olaynet– Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, Aile Sağlığı Merkezlerinin özellikle deprem bölgesinde son aylarda yaşadığı kira sorununu TBMM gündemine taşıdı.

Kaya, TBMM Genel kurulunda, Aile Sağlığı Merkezlerinin sorunlarını çözemediğini anımsatarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya seslenirken şunları söyledi:

Senelerdir kamu binası tahsis edemediğiniz için apartman girişlerinde, bodrum katlarında hizmet vermek zorunda kalan aile sağlığı merkezleri hekimleri, önü alınamayan kira artışları sonucu büyük bir çıkmaza girdi. Aile sağlığı merkezlerinin kiracı olduğu mülklerin sahipleri astronomik kira talep ediyorlar, doktorları kapı önüne koymakla tehdit ediyorlar. İktidarın yüzde 25 dediği oranda zamlar değil yüzde 300’ler, yüzde 500’ler isteniyor; haberiniz var mı? Daha bugün Osmaniye’de bir aile sağlığı merkezi mülk sahibi yıllık 54 bin olan kira bedelini 300 bin TL’ye çıkarmak istiyor ve doktorlarla davalık oldular.

Ülkemizde enflasyonun geldiği durum ortadadır. Zaten giderlerini karşılama noktasında ciddi sıkıntı yaşayan ASM’ler, bir de kira artışlarını karşılayamadıkları için kapanma noktasına gelmiştir.

Ayrıca Sağlık Bakanı ASM’lerin sorunlarını çözemediklerini ifade etmektedir. Bugün gelinen noktada, birinci basamak sağlık hizmetlerinde vatandaş ile doktor karşı karşıya bırakılmıştır. Türkiye’de her 3 ASM binasından birinin kiralık olduğu TTB Aile Hekimliği Kolu tarafından da kamuoyu ile paylaşılan bilgidir. Ayrıca Bakanlığın, bağış olan ASM binalarından bile kira aldığı acı gerçeği de bilinmektedir. Bu tablonun aciliyetle değişmesi gerekmektedir. Özellikle büyük yıkım yaşayan deprem bölgesindeki ASM’ler için ya kamu binaları bulunmalı, ya kamuya bina satın alınmalı ve ASM’lere verilmelidir.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP