“Terörle mücadele hepimizin görevi…”

“Terörle mücadele hepimizin görevi…”

ABONE OL
27 Aralık 2023 16:36
“Terörle mücadele hepimizin görevi…”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olaynet– Irak’ın kuzeyinde PKK ile mücadelede 12 askerimizin şehit olması nedeniyle TBMM’de AKP, MHP, İYİP ile Saadet Partisi gruplarının ortak, CHP Grubunun ayrı bir bildiri yayınlaması dolayısıyla eski Devlet, Millî Savunma ve Adalet Bakanı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk, yazılı bir açıklama yaptı.

Türk, açıklamasında ülkemizde yaklaşık kırk yıldır süren olayların halkımızın üzerinde bıraktığı izleri de dile getirirken şu sözlere yer verdi:

“Türkiye, 1984’ten bu yana Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da Devlete karşı isyan eden, bazen başka bölgelerdeki şehirlerimizde de suikastlar düzenleyen bölücü, ayrılıkçı silahlı terör örgütü PKK ile mücadele ediyor. PKK saldırıları, çoğu zaman örgütün üslendiği komşu ülkelerin dağlarından, mağaralarından geliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütünü etkisiz hâle getirmek için gerektiğinde sıcak takip hakkını kullanarak Irak’ın kuzeyinde, Suriye ve İran’ın sınır bölgelerinde Dicle Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı, Pençe Kartal gibi adlarla askerî harekât yapıyor. Zaman zaman ateşkes dönemlerine girilse de PKK baskınlarında ya da örgüt militanlarıyla çarpışmalarda binlerce askerimiz, güvenlik görevlimiz, köy korucumuz şehit oldu; PKK saldırıları nedeniyle on binlerce sivil vatandaşımızı kaybettik. PKK, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yaptığı baskınlarla birçok köy ve kasabayı yaktı, yıktı. Bölgenin birçok insanı evini, tarlasını, mezrasını bırakarak yurdumuzun başka bölgelerine göçmek zorunda kaldı. Bölücü terör, Türkiye’nin bölgedeki kalkınma hamlelerini de sekteye uğratan bir engel oldu.

Terörle mücadele, terör ve terörle mücadeleden doğan zararların karşılanması, terörizmin finansmanının önlenmesi, terörün sona erdirilmesi ve toplumsal bütünleşmenin güçlendirilmesi ile ilgili özel kanunlarımız var.

Terörü önlemek için gösterilen bunca çabaya, verilen bunca mücadeleye karşın PKK’nın bazen KCK gibi değişik adlarla 40 yıldan beri varlığını sürdürebilmesi, öncelikle militan toplamak, finansman sağlamak için yurt içinde ve dışında uyguladığı zorlama yöntemlerinden kaynaklanmaktadır. Bunun yanında ABD gibi bazı sözde müttefiklerimizin DEAŞ gibi başka terör örgütleriyle mücadele bahanesiyle, gerçekte Ortadoğu’yu kontrolleri altında tutmak hesabıyla PYD gibi PKK uzantısı örgütlere sağladıkları para ve silâh yardımı da önemli bir emperyalist destek oluşturmaktadır.

Bütün bu özellikleriyle teröre karşı mücadele, Türkiye için yaşamsal bir sorun, günlük siyasal tartışmaların ötesinde partiler üstü bir konu niteliğindedir.   Sorun, –Anayasa’mızın 3. maddesindeki ifade ile– Türkiye Devletinin ‘ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün’ olarak kalmasıdır. Bunun için yapılması gereken, hangi etnik kökenden olursa olsun bütün insanlarıyla halkımızı birleştiren ortak bir mücadeledir. Ülkemizin güvenliği buna bağlıdır. Terör ve terörizmle mücadele, yalnız Türk Silahlı Kuvvetleri ve güvenlik güçlerinin değil, hukuk devletinin kuralları içinde hepimizin görevidir. Türk milletinin hiçbir bireyi bu mücadelenin dışında kalamaz; hiç kimse bu mücadeleden dışlanamaz. Gün, ulusal birlik günüdür.”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP