Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İBB’den  atanamayan ve emekli öğretmenler için destek

İstanbul/ Olaynet– Anakent Belediyesi (İBB) Mahalle Evleri ilkokul, ortaokul, lise

İstanbul/ Olaynet– Anakent Belediyesi (İBB) Mahalle Evleri ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteye hazırlık düzeyine yönelik ders destek atölyelerine ev sahipliği yapıyor. Eğitime erişimi kısıtlı olan öğrenciler için başlatılan hizmet bir başka proje ile de buluşuyor.

İBB, mezun olduktan sonra atanamayan, mesleği dışında işlerde çalışmak durumunda kalan emekli öğretmenleri yalnız bırakmadı. 10 farklı branştan 17 öğretmene Mahalle Evlerinde çalışma olanağı verildi. Proje ile öğretmenlere istihdam yolu ile ekonomik destek sağlanıyor. İstanbullular, öğretmenlerin deneyimlerinden bilgi birikimlerinden faydalanıyor.

Ders Destek Atölyeleri’nde 15 Branş Öğretmeni, 1 Rehber Öğretmeni, 1 Eğitim Koordinatörü olmak üzere 17 öğretmen görev yapıyor. Türkçe, Edebiyat, Fen Bilgisi, Fizik, Sosyal Bilgiler, Tarih, Coğrafya, Matematik, Geometri, İngilizce olmak üzere 10 branşta eğitimler veriliyor. Her bir öğretmen soru çözümü ve ders destek atölyeleri ile aylık 64 saat öğrencilerin eğitim süreçlerine destek sağlıyor.

Destek atölyeleri ile İBB Mahalle Evlerinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik toplam 529 atölye gerçekleştirildi. 1.363 çocuğa eğitim hizmeti sunuldu.