“Kılıçdaroğlu ikinci tur oylama başlamadan çekilecekti!”
  • OLAY NET
  • Gündem
  • “Kılıçdaroğlu ikinci tur oylama başlamadan çekilecekti!”

“Kılıçdaroğlu ikinci tur oylama başlamadan çekilecekti!”

ABONE OL
5 Kasım 2023 17:54
“Kılıçdaroğlu ikinci tur oylama başlamadan çekilecekti!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olaynet– CHP’nin 38. Olağan Kurultayında yarışan Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel, oylamanın ilk turunda yeterli oyu alamamış, sonuç  ikinci tur oylamaya kalmıştı. Gazeteci Altan Sancar sosyal medya hesabı üzerinden ilginç bir paylaşımda bulundu.

Sancar’ın paylaşımına göre Kılıçdaroğlu, Özel’in birinci turda kendinden 18 oy fazla oy alması nedeniyle ikinci tur oylamadan çekileceğini, Özel’le birlikte sahneye çıkıp elini kaldıracağını açıkladı. Ancak bir kaç genel başkan yardımcısının bunun doğru olmayacağını söylemesi üzerine, ikinci tur için oyunu kullanıp ayrıldığını ileri sürdü.

Sancar’ın X’de yer alan paylaşımı şöyle:

“Kılıçdaroğlu’nun dün gece yaşanan çekilmesi olayı da aydınlandı. Kılıçdaroğlu henüz ikinci tur oylama başlamadan çekilmeye, hatta salona gelerek Özgür Özel ile birlikte sahneye çıkarak elini kaldırmaya karar veriyor. Bu görüşünü de iletiyor. Ancak ne oluyorsa birkaç genel başkan yardımcısı ve bazı vekiller bunun doğru olmayacağı yönünde yoğun bir itiraza başlıyorlar. Bu sürede Kılıçdaroğlu iki defa karar değiştiriyor, en sonunda salona oy kullanıp hızla ayrılıyor. Nihayetinde bazı isimlerin müdahalesi ve kendilerini düşünmesi ile Kılıçdaroğlu Özel’i sadece X hesabından tebrik edebiliyor. Üstelik bu çekile süreçleri yaşanırken genel başkan yardımcılarından bazılar birbirlerinin telefonlarına cevap dahi vermiyor.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP