DOLAR

30,4641

0.42%
EURO

32,9365

-0.39%
ALTIN(gr)

1.992,56

-0,58%
BİST 100

-0,58%


Gri listeden çıkış için “tek” adım…

Gri listeden çıkış için “tek” adım…

ABONE OL
2 Kasım 2023 12:42
Gri listeden çıkış için “tek” adım…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin gri listeden çıkması için sadece bir yasal düzenlemenin kaldığını, onu da kısa süre içinde TBMM’ye sunacaklarını belirtti.

Ekonomist Dergisi’nde yer alan habere göre, OECD’ye bağlı Mali Eylem Görev Gücü (FATF), “kara paranın aklanmasını ve terörizmin finansmanını engellemede eksikleri olduğu” için iki yıl önce Türkiye’yi daha sıkı izlenmesini gerektiren gri listeye almıştı.

Bakan Şimşek, TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda, FATF’nin son olarak Türkiye’nin kurumun belirlediği 40 kriterden sadece birini karşılamadığı sonucuna vardığını belirtti. Şimşek şunları söyledi:

“FATF bünyesinde 27 Ekim tarihinde bir toplantı yapıldı. Ülkemizin gri listeden çıkması için öngörülen eylem planındaki maddelerden sadece bir hususun kaldığının altı çizildi. O hususu da size anlattım; kripto varlıklara ilişkin yasal düzenleme. O konuda da en kısa sürede Meclis’imize düzenlemeyi sunacağız. Eğer siyasi başka türlü mülahazalar olmayacaksa ülkemizin gri listede kalması için hiçbir sebep kalmamış olacak.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP