Ankara’da bombalı saldırı…

Ankara’da bombalı saldırı…

ABONE OL
1 Ekim 2023 13:44
Ankara’da bombalı saldırı…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’da İçişleri Bakanlığı’nın Kızılay’daki binası önünde sabah saatlerinde gerçekleşen bombalı saldırı tüm yurtta dikkatleri başkente çekti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2 teröristin bombalı araçla saldırı girişiminde bulunduğunu, teröristlerden birinin kendini patlattığını, diğerinin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yeni yasama yılının başlayacağı günün sabahı gerçekleşen saldırı girişimine siyasilerden art arda tepkiler geldi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, saldırı girişimine ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Kurtulmuş “bu sabah İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde düzenlenen saldırıda yaralanan polislerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” diyen Kurtulmuş, “Teröristleri ve arkalarındaki güçleri bertaraf etmek için kararlı bir şekilde mücadele eden kahraman güvenlik güçlerimizin ve kurumlarımızın daima yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz. Milletimiz ve devletimiz, hain güçlere fırsat vermeyecek, birlik ve beraberlik içinde mücadelesini sürdürecektir. Milletimize ve memleketimize geçmiş olsun” dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ise terörle mücadelenin yurt içinde, yurt dışında kararlılıkla süreceği iletisini paylaştı.

Fidan, “Ankara’da Emniyet Genel Müdürlüğümüze yönelik hain terör saldırısını lanetliyorum. Bu alçak saldırıda yaralanan kahraman polislerimize acil şifalar diliyor, İçişleri Bakanlığımız personeline ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” sözlerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da saldırı girişimine ilişkin ilk açıklamasını sosyal medya hesabı üzerinden yaptı.

“Ankara’da meydana gelen hain terör saldırısında yaralanan emniyet mensuplarımıza acil şifalar diliyorum.” diyen Kılıçdaroğlu, “Terör bir insanlık suçudur. Kimden ve nereden gelirse gelsin ülke olarak hep beraber mücadele edeceğiz, hain emellere asla fırsat vermeyeceğiz! Geçmiş olsun Türkiye’m” sözlerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, de saldırıyı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla lanetledi. “Bugün sabah Emniyet Genel Müdürlüğümüzü doğrudan hedef alan bombalı terör saldırısını lanetliyorum. Bu hain eylemin failleri olan iki teröristten birisinin kendisini patlattığı, diğerinin de etkisiz hale getirildiği anlaşılmıştır. TBMM’nin yeni yasama yılının açılış gününde teröristlerin alçak ve kanlı teşebbüsleri çok şükür berhava edilmiştir.” ifadelerini kullanan Bahçeli, “Türkiye Cumhuriyeti devleti toplumsal huzur ve güvenliği sağlama hususunda tavizsizdir. Terör örgütleri ve arkasındaki destekçileri ne yaparlarsa yapsınlar asla emellerine muvaffak olamayacaklardır” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP