100.Yıl kutlamasında Leman Sam coşkusu

100.Yıl kutlamasında Leman Sam coşkusu

ABONE OL
30 Ekim 2023 15:39
100.Yıl kutlamasında Leman Sam coşkusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya/ OlaynetKonyaaltı Belediyesi Cumhuriyet’in 100. yılı nedeniyle hafta boyunca etkinlikler düzenledi. Bayraklarla ve ışıklarla donatılan ilçede 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, sabah saatlerinde Cumhuriyet’in 100. Yılı Motosiklet Korteji ile başladı. Korteje Belediye Başkanı Semih Esen start verdi. Gösteride helikopterden açılan Türk bayrağı büyük alkış aldı. Ardından Şef Elvan Akçalı yönetiminde sahne alan Konyaaltı Belediyesi Oda Orkestrası’na bağlı Çoksesli Çocuk Korosu söylediği marşlar ve şarkılarla Cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşattı.

Saatler 19.23’ü gösterdiğinde belediye binası önünü dolduran ve günlerdir Konyaaltı Halk Oyunları ekibi eğitimcisi Mehmet Bağcı’dan ders alan 1923 gönüllü, aynı anda Atamızın en çok sevdiği oyun olan Zeybek oynadılar.

Zeybeklerin ardından sahneye sevilen sanatçı Leman Sam çıktı. “İlla İlla”, “Rüzgâr”, “Daha Gidecek Çok Yolumuz Var”, “Gönül” gibi sevilen parçalarını ve “İzmir Marşı”nı Cumhuriyet sevdalıları için söyleyen Leman Sam, günün önemine vurgu yaparak 100. Yılı kutladı.

Leman Sam’ı kutlayan, kendisine çiçek sunan Başkan Esen de, yaptığı konuşmada “Biz Cumhuriyet Bayramında bu coşkuyu bizlere yaşatacak kadının örnek bir Cumhuriyet kadını olmasını istedik. İlk aklımıza gelen kişi ömrü boyunca sözleriyle, duruşuyla, yaşayışıyla, yetiştirdiği evlatlarla örnek bir cumhuriyet kadını olan Leman Sam oldu. O bizi kırmadı kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Cumhuriyetin 100. yılında Cumhuriyeti korumak gerektiğine vurgu yapan Başkan Esen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhuriyet nitelikleriyle vardır. Anayasamızın ilk dört maddesinde yazan demokratik, laik, sosyal, hukuk devleti olmamız lazım. Bu dört ilke için gerekirse canımızı ortaya koyabilmeliyiz. Sonuna kadar Cumhuriyetin bu dört temel ilkesini korumak için son nefesimize kadar mücadele edecek miyiz. İşte bu evet sesi Cumhuriyetin kuranların ruhlarını şad etmiştir.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP