“Ankara’da da İstanbul’da da dominant olan parti CHP’dir”
  • OLAY NET
  • Gündem
  • “Ankara’da da İstanbul’da da dominant olan parti CHP’dir”

“Ankara’da da İstanbul’da da dominant olan parti CHP’dir”

ABONE OL
1 Eylül 2023 16:01
“Ankara’da da İstanbul’da da dominant olan parti CHP’dir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, internet medyasının temsilcileriyle Ahlatlıbel’de akşam yemeğinde bir araya geldi.

Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel Tesislerinde gerçekleşen gazeteci buluşmalarında Kılıçdaroğlu’na Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Akın ve Eren Erdem eşlik etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu görüşmede “İmamoğlu CHP’nin, Yavaş İYİ Parti’nin adayı olsun formülüne ne dersiniz” sorusuna yanıt verdi: “CHP’li belediye başkanlarının olduğu yerde CHP’li belediye başkanları devam eder, Ankara’da da İstanbul’da da dominant olan parti CHP’dir.”

Yerel seçimlerle ilgili, halihazırda ellerinde bulunan belediyelerle iktidarda bulunan belediyelere yönelik farklı kampanyalar yürütüleceğini belirten Kılıçdaroğlu, AKP’nin elindeki belediyeler için “Önce adayı belirleyeceğiz. Adayın toplumda kabulü, çalışkanlığı, profili üzerine anketler yapıyoruz. Buralardaki kampanyayı parti olarak yapacağız. Konya da alınmayacak bir yer değil” dedi.

CHP’nin elindeki belediyeleri koruyacaklarını da öne süren Kılıçdaroğlu, belediyelerin ilk dönemlerinde devraldıkları borçlarla ve engellemelerle uğraştıklarını, ikinci dönemde daha büyük mali güçler elde ederek daha başarılı olacaklarını söyledi.

“EVET SEÇİM BİTTİ, İTTİFAK BİTTİ AMA…”

Kılıçdaroğlu, “Akşener’in masadan kalkması, kazanamayacak aday söylemi toplumda ‘muhalefette şeffaflık yok’ algısı yaratmadı mı? Şimdi de ittifakın bittiğini söylüyor” sorusuna da şu yanıtı verdi:

“Meral Hanım’ın masadan kalkması, sonra gelmesi onların takdirinde olan bir şey. Neden masadan kalktın diye bir sorgulama yapmadık. Zarar verdi mi, vermedi mi diye özel bir çalışma yapmadık. Her şey o kadar hızlı ilerliyor ki. Evet, seçim bitti, ittifak bitti ama konuşuyoruz, görüşüyoruz. Önümüzde yerel seçim var. Ne tür işbirlikleri yapabiliriz, herkes ona bakıyor. Başka şeyler söyleyip de şimdi nezaketsizlik yapmak istemem.”

haber: evrensel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP