DOLAR

30,4641

0.42%
EURO

32,9365

-0.39%
ALTIN(gr)

1.992,56

-0,58%
BİST 100

-0,58%


Enflasyon verileri doğru açıklanmıyor!

Enflasyon verileri doğru açıklanmıyor!

ABONE OL
6 Eylül 2023 15:19
Enflasyon verileri doğru açıklanmıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ağustos ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. TÜİK’in açıkladığı son enflasyon rakamlarının Enflasyon Araştırma Grubu’nun (ENAG)’ın açıkladığı rakamların üzerinde olması dikkat çekti. Tarımın Sesi’nde yer alan habere göre, konuya ilişkin bir açıklama yayınlayan CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, farkın kaynağının ENAG’ın verilere ulaşmada yaşadığı zorluklar olduğunu belirterek; verilerin geriye dönük revize edilmesi gerektiğini söyledi.

“Enflasyon verileri en başından beri doğru açıklansaydı, asgari ücret 18 bin TL, memur maaşları da 35 bin TL olabilirdi.” diyen Karabat, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Milli gelirin yarısı, en üst gelir grubundaki yüzde 20’ye gitmektedir. Orta sınıf bitirildi. Nüfusun büyük kısmı düşük gelire mahkum edildi. Enflasyon ile kaynak transferinin daha net göstergesi olamazdı.

AKP’nin aslında enflasyonla mücadele arzusu da yoktur. Çünkü enflasyon adı konulmamış vergidir. Çalışanlar ve emekliler, varını yoğunu gıdaya, enerjiye, ulaştırmaya ve barınmaya harcıyor. AKP hükümeti de buradan yüksek vergiler toplayarak bütçeyi büyütüyor.

Enflasyon AKP’nin politikası haline getirilmiştir. Sermaye transferi enflasyon ile sağlanmaktadır. Çalışanlar gözden çıkarılmış, 6 ayda bir gelecek zamma mahkum edilmiştir.

Madem ki rasyonel politikalar diyorsunuz, TÜİK normale dönme işaretleri veriyor, o halde çalışanların ve emeklilerin geçmişe dönük haklarını da verin. Asgari ücret ve emekli maaşlarını derhal açlık sınırının üzerine taşıyın.”

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP