Lozan Antlaşması’nın 100. yıl dönümü Kadıköy’de kutlanacak

Lozan Antlaşması’nın 100. yıl dönümü Kadıköy’de kutlanacak

ABONE OL
19 Temmuz 2023 18:10
Lozan Antlaşması’nın 100. yıl dönümü Kadıköy’de kutlanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olaynet– Kadıköy Belediyesi, İnönü Vakfı ile birlikte Lozan Antlaşması’nın 100. yıl dönümü nedeniyle 21 Temmuz Cuma günü Özgürlük Parkı’nda ”100 Yıllık Barış Lozan İkinci Yüzyıla Doğru” izlencesi düzenleyecek. İzlencede ”Lozan 1923: Olmak ya da Olmamak Belgeseli ile Koro İstanbul’un hazırladığı Lozan Marşı’nın prömiyeri gerçekleştirilecek.

24 Temmuz 1923 tarihinde imzalanan Türkiye Cumhuriyeti’nin tapu belgesi Lozan Antlaşması’nın 100. yıl dönümü Kadıköy’de düzenlenecek izlenceyle kutlanacak. Kadıköy Belediyesi ile İnönü Vakfı’nın birlikte düzenlediği etkinlik, 21 Temmuz Cuma günü saat 21.00’de Selamiçeşme Özgürlük Parkı Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek.

İnönü Vakfı Başkanı Özden Toker ile Kadıköy Belediyesi Kültür-Sosyal İşler Müdürü Alişan Çapan’ın açılış konuşmalarıyla başlayacak etkimlikte ”Lozan 1923 Olmak ya da Olmamak” belgeseli ile Şef Kübra Şenyaylar yönetiminde Koro İstanbul’un hazırladığı Lozan Marşı’nın prömiyeri yapılacak.

Ayrıca Lozan Anlaşması’nın 100. yılı nedeniyle İnönü Vakfı arşivinde bulunan Lozan ile ilgili tüm belgeleri, fotoğrafları, videoları www.lozanantlasmasi.com internet sitesi üzerinden kamuoyunun erişimine açtığını duyurdu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP