Atatürk evi yeniledi

Atatürk evi yeniledi

ABONE OL
3 Temmuz 2023 12:42
Atatürk evi yeniledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mersin/ Olaynet– Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 4 kez ziyaret ettiği, Selanik’te doğduğu eve benzetilen, Silifke‘de yer alan Taşucu Atatürk Evi Anakent Belediyesi tarafından restore edildi. Atıl durumda bulunan evin bakım-onarım çalışmaları, Anakent Belediyesi Deniz Kızı Turizm A.Ş tarafından yapılarak, konuklara açıldı.

Atatürk’ün Mersin’e olan duyarlılığını bilerek, onun bıraktığı kalıtlara sahip çıkılması gerektiğini anımsatan Anakent Belediyesi Denizkızı Turizm A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Yıldız, “2005 yılında yapımı tamamlanan ve atıl vaziyette kaderine terk edilmiş olan Atatürk Evi’nin, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in öncülüğünde, bakım ve onarım çalışmalarını gerçekleştirdik”diye konuştu.

Bu kapsamda bahçe-peyzaj çalışmaları, ahşap değişimi, kullanılmaz duruma gelen panjur gibi bölümlerin onarılması boya yapılması gibi bakım-onarım çalışmalarıyla, Atatürk Evi’nin adına yakışır bir yere dönüştürdüklerini belirten Yıldız, “Burayı sosyal bir tesis haline getirdik. Mersinli hemşehrilerimizle birlikte, Mersin’e gelen tüm misafirlerimizi Taşucu Atatürk Evi’nin yeni halini görmeye bekliyoruz” dedi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP